için kaldı

AK Partili Demiröz: Salgının atlatılmasında yeni sistemin de etkisi var

Katıldığı bir programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye’nin salgını aldığı tedbirlerle atlattığını, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bunda etkisi olduğunu söyledi.

AK Partili Demiröz: Salgının atlatılmasında yeni sistemin de etkisi var
Son Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 14:09
4 Haziran 2020 Perşembe 14:01

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çay TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Demiröz şu ifadeleri kullandı:

“Dünya beklenmedik bir salgınla karşı karşıya geldi. Çoğu ülkeler bu işe tedbirsiz yakalandı. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hızlı hareket etme ve karar alma üzerine Sağlık Bakanlığı’nın da büyük bir çalışması ile ülkemiz bu işi en iyi şekilde karşılayıp tedbirlerini alan ülke oldu. Türkiye bunu aldığı tedbirle atlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yani yeni sistemin bunda etkisi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada kararlı tutumu var. Dünya şunu anladı, paranın pulun salgında bir etkisi yok, Ben burada vatandaşlara da teşekkür ediyorum. Alınan kararlara her zaman uydular. Günlerce sokağa çıkma yasağı kuralına uydu. Bu sevinmeye muhalif isimlerin de katılmasını isterdim. ‘Sayılar gizleniyor’ diyorlar. Neden saklayacağız. Batarsak beraber batacağız bu geminin içinde beraber yaşıyoruz. Muhalefet tabii ki eksik gördüğü politikalara itiraz edecekler. Ama güzel şeyleri de alkışlamaları gerekiyor. Mesela hastane açılışları

“Süper güçler birbirine düştü, biz destek olduk”

 Süper güçler birbirlerine düştüler bizi kapıda bekletmelerine karşı biz onlara bu süreçte destek olduk. Bunlar birbirlerine düştüler bu süreçte. Bizi 50 yıl kapıda bekletiyorlar. Biz yine onlara destek olduk. 100’ün üzerinde ülkeye yardım gitti. Yardımlar yapılırken aleni olarak reklamını yapmıyoruz, kendi kültürümüzde yardımlar gizli yapılır. 190 ülkeden talep geldi, 100’ün üzerini karşıladık

İnsanlara yardım etmedikten sonra elinde maske olsa ne olacak, AB hala İtalya’ya karşı kapılarını açmıyor, 50 yıldır Türkiye’yi bekletiyorlar. Aldıkları 15 ülkeden daha mı kötü Türkiye’nin ekonomisi. Başka niyetler filan var. Geçen Türkiye’nin aleyhine karar almaya çalıştılar ama içindeki bazı ülkeler de ‘dur’ dedi. Onlar da anladılar.

Diğer ülkelerin liderleri bizlere teşekkür ederken bazı muhalif kesimler haksız yere eleştiriyor. Bırakın teşekkürü ‘yok mallarımız çürükmüş’ geri göndermişler. Yalan yanlış şeyler bunlar. İnşallah onlar da sevinmeyi öğrenecek ülkeleri ile gurur duyacaklar.

“Dünya mücadele ederken biz hastanea açtık”

45 gün içinde bin 800 yataklı bir hastane açıldı. Kolay bir şey değil bu. Dünya mücadele ederken biz hastane açtık, Bizin tek eksiğimiz hemşire ve hekim sayımızın eksik olması. Bu açığımızı da kısa sürede kapatacağız. Kendi doktorumuzu yetiştireceğiz. Bu süreçte çok büyük fedakarlıkta bulundular.

“Türkiye kendi kendini idare eden ender ülkelerden biri”

İmalat sektörü, tarım sektörü hiç durmadı. Biri dursa diğerini etkileyecek. Bu süreç uzasa belki gıda güvenliği meselesi gelecekti.  Türkiye kendi kendini idare eden ender ülkelerden biri. Bu Allah’ın bir lütfu. Toprağa sen bir veriyorsan o bin veriyor. Üremi çok öyle bir oluyor ki fazlalıkları döküyoruz. Fındıkta dünya birincisiyiz. Gıdadaki bazı ürünleri stoklayacağız. Bunları stoklayacağız. Nasıl ki doğalgazı stokluyoruz bunları da stoklayacağız.

“Ekonomide büyük önlemler aldık”

Ekonomide de büyük önlemler aldık.  Hazine ve Maliye Bakanlığı çok seri kararlar aldı.Salgın açıklandığındaki ilk tedirginlik şu an yok. Vatandaşımızda da kabahat var. Bizim her evde iki gün yetecek malzeme vardır. Stoklamak nedir yani. Geride kaldı şimdi o günler o anları atlattık. Bütün sektörlerde vatandaşlarımız fedakarca davrandı. Bilimsel bir şeyin karşısında durmadık, önce sağlık. Bütün bakanlıklar elinden geleni yaptı. Şu an bu süreci destekleyen ‘güzel yürütüldü’ diyen CHP’li bir kesim var

Selçuk Bayraktar’ın firmasını bizzat gidip gezdim. Orada çalışan pırıl pırıl insanlar. Hiç siyasete karışmayan yurdum insanı bir kardeşimiz. Türkiye şu an Libya’da söz sahibi. Darbeci Hafter artık bitiyor. Bunlarda İHA ve SİHA’lar etkili oldu. Terörle bu şekilde mücadele ettik.

Darbe söylentileri

Bizim sandığa hürmetimiz var. Sandıktan çıkan milletin iradesine her zaman saygımız var. Türkiye ekonomide yüzde 4,5 büyüdü diğer ülkeler küçülürken. Bizim askerimiz de polisimizde devletinin yanında. 50- 60 senedir iktidara geçmek isteyenlerin çıkardığı darbe söylentileri bunlar.

Erken seçim iddiaları

2023’e kadar her şey gidiyor. Zamanı geldiği zaman tabii ki sandığa gideceğiz. Ama şu an erken secim diye bir şey yok. Büyük kongre 2021’in yazına kadar sürebilir. Kongreler daha yeni başlıyor çünkü.

Kabine değişikliği olacak mı?

AK Parti olarak yasamanın tarafındayız. Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında olan bir konu. Cumhurbaşkanı istediği anda istediği iradesini ortaya koyabilir. Seçilmiş birini alacaksa tabii ki istifa etmesi gerekir. Şu an gündemimizde salgının sona erdirilmesi ve ekonominin işlemesi var.

Petrol rezervlerinin en çok olduğu yerde büyük ülkeler var. Suriye ile filan alakası yok, zavallı PKK onlar için geldiğini sanıyor. Biz öyle değiliz

Türkiye katar gönlü zengin, kaynaşmış insanların birlik olduğu ülke başka yok, Sosyal güvenlik sitemini kurduk dünyada örneği yok.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar