için kaldı

Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: Artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi

 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme masasında, 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesini 134 TL’den 400 TL’ye çıkardıklarını hatırlatan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, katsayıya bağlı olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesinin temmuz ayında 706 TL’ye çıktığını bildirdi. Toplu sözleşme ikramiyesinin çok önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Durmuş, “Artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi” dedi.

Sağlık-Sen Başkanı Durmuş: Artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi
Son Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 21:42
5 Temmuz 2022 Salı 21:42

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, toplu sözleşme süresince verdikleri mücadele ile kamu çalışanları için önemli kazanımlara imza attıklarını ifade etti. Durmuş, Memur-Sen gerekse Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme ikramiyesi için öteden beri çok yönlü bir mücadele verdiklerini belirtti.

Durmuş, “6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesini 134 TL’den 400 TL’ye çıkardık. Katsayıya bağlı olarak ödenen toplu sözleşme ikramiyesi temmuz ayında 706 TL’ye çıktı. Toplu sözleşme ikramiyesi, memur maaşına yapılacak zamma bağlı olarak artış gösteren çok önemli bir kazanımdır. Bu kazanım sayesinde, sendikaya üye olan kamu çalışanlarının maaşlarına önemli bir ek gelir yansıyacak. Sendikal mücadele açısından anlamlı olan bu kazanım sayesinde artık sendikalı olmak çok daha değerli hale geldi. Önümüzdeki toplu sözleşmede bu rakamın daha da artırılması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.(DHA)

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar