Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak tedbir alıyor

Şanlıurfa'da Abdulkadir K. isimli bir şahsın Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın kafasına fayansla vurması sonrası Sağlık Bakanı Koca, İçişleri Bakanlığı ile birlikte tedbirleri artırmak için bir çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak tedbir alıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
20 Temmuz 2018 Cuma 10:38

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da Abdulkadir K. isimli bir şahsın Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'ın kafasına fayansla vurması gündem olmuştu. Konu üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanlığı ile birlikte gerekli adımların atılması için harekete geçildiğini duyurdu.

"Talebimiz üzerine İçişleri Bakanlığımız sorunla ilgili tedbirleri artırmak üzere bir genelge yayınlamıştır" denilen açıklamada, hasta yoğunluğu fazla olan hastanelerde 24 saat esasına göre polis görevlendirileceği ve adli görevinin yanı sıra "önleyici görevini" de yerine getireceği belirtildi. İşte Bakan Koca'nın  açıklaması:

NE OLMUŞTU?

17 Temmuz Salı akşamı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde yaşanan olayda, Abdulkadir K. isimli şahıs, yüksek ateş şikayetiyle çocuğunu acil servise götürdü. Sağlık çalışanları, çocuğun ateşini düşürmek için müdahale etti. Doktorların çocuğuyla yeteri kadar ilgilenmediğini iddia eden Abdulkadir B. ile Dr. Bahattin Ahmet Yalçın arasında tartışma yaşandı. Bu sırada eline fayans alan Abdulkadir K., keskin ucuyla doktorun başına vurdu. Kafası yarılan doktor ağır yaralandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar