Meteroloji’den uyar! Sağanak yağış etkisini artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, günlerdir yurt genelini etkisi altına alan sağanak yağış, bugün öğle saatlerinde etkisini artıracak.

Meteroloji’den uyar! Sağanak yağış etkisini artıracak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
13 Haziran 2019 Perşembe 09:21

Hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyrederken, yurdun bazı bölgeleri için ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisini hissettirecek. İşte, tüm bölgeler için MGM'den alınan en son hava durumu bilgileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olarak görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı, Sinop ve Samsun çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bursa °C, 30°C

Çanakkale °C, 32°C

İstanbul °C, 30°C

Kırklareli °C, 32°C

A.Karahisar °C, 25°C

Denizli °C, 31°C

İzmir °C, 32°C

Adana °C, 28°C

Antalya °C, 27°C

Hatay °C, 26°C

Isparta °C, 27°C

Ankara °C, 26°C

Çankırı °C, 26°C

Bolu °C, 24°C

Düzce °C, 26°C

Sinop °C, 27°C

Amasya °C, 26°C

Bayburt °C, 27°C

Samsun °C, 26°C

Erzurum °C, 24°C

Kars °C, 24°C

Malatya °C, 30°C

Diyarbakır °C, 34°C

Gaziantep °C, 27°C

Siirt °C, 32°C

Şanlıurfa °C, 34°C

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar