Saadet Partisi'nden yeni tahliye açıklaması

Saadet Partisi Genel Sekreteri Çetinkaya, parti genel merkez binalarının tahliyesine ilişkin, tüm ödemeler yapılmasına rağmen bina için tahliye davası açıldığını belirtti.

Saadet Partisi'nden yeni tahliye açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
12 Nisan 2019 Cuma 17:08

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yazılı açıklamasında, Saadet Partisi Genel Merkezi olarak kullanılan binada, dün sabah erken saatlerden itibaren bir tahliye işlemi başlatıldığını hatırlattı.

"Tapuda kaydı ETAŞ AŞ olan bina, Saadet Partisi'nin kurulduğu 2001'den beri Saadet Partimizin genel merkezidir" ifadelerini kullanan Çetinkaya, "ETAŞ AŞ ise ortakları camiamız içindeki kişilerden emanetçi sıfatıyla oluşturulmuş hiçbir ticari faaliyeti olmayan bir şirkettir" bilgisini paylaştı.

Çetinkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu emanetçilik yine zaman zaman camiamız içerisindeki güvenilir insanlara hisse devirleri şeklinde devam etmiştir. Bu hisse devirleri hiçbir zaman bir para/bedel karşılığında olmamıştır. Mehmet Altınöz ve Fatih Erbakan'ın, şirketin hisselerine sahip olması emanetçi sıfatıyladır ve bu süreçteki hisse devirlerinden bir tanesidir. Bu kişiler aynı şekilde hisseleri devraldıkları sırada partimizin GİK/YDK üyesi konumunda idiler. Dolayısıyla devirler bundan önce olduğu gibi gerçekleşmiştir.

Çetinkaya, talep edilen tüm ödemeler yapılmasına rağmen, karşı tarafın tekrar Ankara 11. İcra Hukuk Mahkemesi nezdinde tahliye davası açtığını, mahkeme sürecinin tamamlanmasından sonra 2018 Kasım ayı içerisinde icra müdürlüğü aracılığıyla genel merkez binasının tahliyesine gelindiğini hatırlattı.

Bu tahliye işlemine karşı uygun bir süre verilmesi taleplerinin ETAŞ AŞ avukatı tarafından kabul edilmediğini belirten Çetinkaya, "Buna rağmen icra memuru, kendi inisiyatifiyle tarafımıza 1 aylık tahliye süresi tanımıştır" bilgisini paylaştı.

Haksızlığa uğramalarına rağmen kanuni bir zorlama olması nedeni ile tahliye işleminin yerine getirilmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkati çeken Çetinkaya, kendilerine 4 aylık süre verilmesi için Ankara 9. İcra Hukuk Mahkemesine yaptıkları başvurunun da reddedildiğini bildirdi.

Çetinkaya, kararın kendilerine tebliğinden bir gün sonra karşı tarafın icra memurları ve avukatları aracılığıyla "baskın şeklinde" tahliye işlemini uygulamaya geldiklerini belirterek taşınma için süre taleplerinin ise reddedildiğini kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar