Saadet Partisi’nden 'Geçim İttifakı' çıkışı

Seçim ittifakları tartışmalarıyla gündeme gelen Saadet Partisi, vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısını, siyasetin ve ülke gündemine taşımak adına 'Geçim İttifakı' kampanyası başlattı.

Saadet Partisi’nden 'Geçim İttifakı' çıkışı
Son Güncelleme: 3 Nisan 2021 Cumartesi 12:23
3 Nisan 2021 Cumartesi 12:14

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İl Başkanları ve Müfettişleri Toplantısı'nda konuştu.

“İttifakların tartışıldığı, konuşulduğu bu ortamda, iktidar seçim hesapları yaparken insanımız geçim mücadelesi vermekte” diyen Karamollaoğlu; vatandaşların yaşadığı geçim sıkıntısını, siyasetin ve ülke gündemine taşımak adına “Geçim İttifakı” kampanyası başlattığını kamuoyuyla paylaştı. 

Kampanya’ya gecimittifaki.com adresi üzerinden herkes katılabilecek.

Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dün Otizm Farkındalık Günü’ydü. Bu vesileyle özelde otizmli vatandaşlarımızı genelde ise tüm engelli kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İnsanlarımızın dertleri her geçen gün artarken ülkemizde asıl konuşulması gerekenler konuşulmuyor. İnsanımızın bunca sorunları varken her günümüzü gereksiz bir gündemle işgal etmeye gayret gösteriyorlar. 

19 yıldır iktidar olanlar, dertlerimize derman olacaklarına ne yazık ki mağdurlar ordusu oluşturdular. Liyakati esas almadılar, işsizler ordusu oluşturdular. İyi gün, kötü gün demeden vergi topladılar, esnafımızı, insanımızı zor günlerinde yalnız bıraktılar. Yanlışta politikalarda ısrarcı olarak ekonomiyi çıkmaza soktular, insanımızı hayat pahalılığına mahkum ettiler. Kendileri varlık içinde yüzerken milyonların geçim derdini görmezden geldiler. İşçiyi, memuru, emekliyi dert sahibi yaptılar. Sanayimizin, esnafımızın, çiftçimizin yatırım ve üretim şevkini kırdılar ama faiz lobilerinin ekmeğine yağ sürdüler. "Devlet olarak zor günlerden geçiyoruz" diyerek insanımızın merhametine sığındılar ama vatandaşımıza zor günlerinde sırt çevirdiler. Ülkemizde siftah yapamadan dükkan kapatan, pandemiden dolayı iflas eden esnafımız var. Gelecek hayalini yurt dışında yaşamak üzere inşa eden gençlerimiz var. Başını yastığa koyduğunda ay sonu nasıl gelecek diye uyuyamayan milyonlarca kardeşimiz var.


Maalesef geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar eden kardeşlerimiz de var. Daha küçük yaşta en büyük hayali bir gün babasının borçlarını ödeyebilmek olan çocuklarımız bile var. Çocuğuna istediğini alamadığı için evine gidemeyen en azından geç giden analarımız, babalarımız var. Şimdi açıkça sormak istiyorum: Bu iç karartan tablonun müsebbibi kim? Sanayicimiz mi, çiftçimiz mi yoksa esnafımız mı? Ay sonunu zor getiren memurumuz mu, emeklimiz mi, işçimiz mi?"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar