için kaldı

Rusya'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, KKTC'de 1974'ten bu yana kapalı olan Maraş beldesinin yeniden açılması kararından ciddi şekilde endişe duyduklarını belirtti.

Rusya'dan 'Kapalı Maraş' açıklaması!
Son Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba 14:37
7 Ekim 2020 Çarşamba 14:29

Dün KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte açıkladığı Kapalı Maraş'ın yeniden açılması kararıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

Rus Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Maraş'ın açılması kararıyla ilgili olarak Moskova'nın ciddi bir endişe duyduğu belirtildi.

KKTC Başbakanı Tatar dün yapılan ortak basın toplantısında 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın Perşembe günü yeniden halkın kullanımına açılacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Hiçbir özel mülk bulunmaması sebebiyle bir mağduriyete yol açılmayacağı için karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır. Maraş'ın bütünüyle kullanıma açılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda KKTC makamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar