için kaldı

Rıza Sarraf New York sokaklarında

Rıza Sarraf, koltuk değnekleri ile New York sokaklarında görüntülendi.

Rıza Sarraf New York sokaklarında
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
21 Haziran 2018 Perşembe 10:33

ABD’de “Rıza Sarraf davası” olarak başlayıp, Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılanmasına dönüşen davada itirafçı olan Rıza Sarraf, “tutuklu tanık” olarak ABD Federal Cezaevleri Bürosu’nun “tutuklu ekiplerinin” gözetimi altında.

ABD'de tutuklu tanıklar can güvenliklerinin korunması adına ABD Federal Cezaevleri Bürosu’na bağlı hapishanelerde diğer tutuklu ve hükümlülerle birlikte tutulmuyor.

Tutuklu tanıklar, ifade vermeleri bitince veya can güvenliklerine yönelik tehlikenin ortadan kalktığına inanılınca, cezalarının geri kalanını çekmek üzere, yine yeni kimlikler altında normal hapishanelere gönderiliyor.

New York’ta mahkeme yakınlarında çekilen ve İlk kez Cüneyt Özdemir'in ortaya çıkardığı bu fotoğrafta da “Tutuklu tanık” statüsünden yararlanan Sarraf’ın yanında bir güvenlik görevlisi yer alıyor. Rıza Sarraf’ın ise koltuk değnekleri ile yürüdüğü görülüyor. Sarraf, ABD Federal Cezaevleri Bürosu güvenlik görevlileri tarafından ihtiyaç olduğunda, ifadesi alınmak üzere ilgili savcılığa getiriliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar