için kaldı

Suudi Arabistan ve BAE, PYD/PKK kulelerini finanse edecek

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye'nin Suriye sınırında ABD'nin destek verdiği PYD/PKK'nın kuracağı 12 güvenlik kulesine finansör olacağı iddia edildi.

Suudi Arabistan ve BAE, PYD/PKK kulelerini finanse edecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
1 Aralık 2018 Cumartesi 09:21

ABD’nin desteğini verdiği Suriye’de bulunan PYD/YPG’nin kuracağı 12 güvenlik kulesine Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin finansman olarak destek vereceği belirtildi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE),Suriye'nin kuzeyinde PYD/PKK ile ilişkisi ileri bir aşamaya geçti. Bölgede PKK/PYD'li teröristlerle görüşen ve Türkiye'nin sınırında yuvalanan terör örgütünün finansını sağlayan iki Körfez ülkesinin temsilcileri Haseke, Ayn el-Arab, Münbiç, Tel Abyad ve Rasul Ayn'ı gezip Türkiye sınırında inşa edilecek 12 gözlem noktasına ilişkin PKK'lı teröristlerden bilgi aldı. Körfez heyeti, ABD tarafından PKK'yı korumak için kurulacak gözlem noktalarının finansmanını da üstlendi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, kurulacak üslere ilişkin arazi çalışması yapan terör örgütü PKK'nın, sınır hattında Türkmenlerin arazilerine el koyup bazı ev ve arsaları 'ABD üs yapacak' bahanesiyle gasp etmeye devam ediyor. Suudi Arabistan'ın Ortadoğu'dan Sorumlu Bakanı Samir Sebhan'ın başkanlık ettiği Suud-BAE heyeti, Haseke'de ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Brett McGurk ile görüştü. Görüşmede, 'sınır muhafızları' adı altında kurulacak 30 bin kişilik terör grubunun maaş, eğitim, silah ve cephane giderlerinin karşılanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Suud-BAE heyeti ayrıca, sınır koridorunda kurulacak gözlemn noktaları için tüm giderleri karşılama vaadinde de bulundu. Öte yandan sözkonusu iki ülke, terör örgütüne cephe hattında açıktan desteğe de başladı. Suud ve BAE askerleri Deyrizor'da çatışma bölgesinde görüntülendi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar