Akşener'den Rusya'ya tepki: Putin çarlık rüyalarının peşinde

Meral Akşener, Rusya'nın Ukrayna'nın dört bölgesini ilhak etme kararına tepki göstererek "Putin çarlık rüyalarının peşinde. Bu Türkiye’nin istikbalini otokraside görenler için ibretlik bir ders" dedi.

Akşener'den Rusya'ya tepki: Putin çarlık rüyalarının peşinde
Son Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi 11:21
1 Ekim 2022 Cumartesi 11:20

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya'nın Ukrayna'nın Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgelerini ilhak etmesine tepki gösterdi. Akşener sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Putin’in bu tavrı, artık sadece Ukrayna’nın değil bölge ülkelerinin de güvenliği ve toprak bütünlüğü için bir tehdittir. Maalesef Putin çarlık rüyalarının peşinde, hem kendi vatandaşlarını hem de Ukraynalıları göçe zorlayıp; binlerce insanı ülkelerini terk etmek zorunda bıraktı. Sırf bu gerçek bile Türkiye’nin istikbalini otokraside görenler için ibretlik bir ders niteliğinde" ifadelerini kullandı.

Akşener'in paylaşımları şöyle:

"Donetsk, Lugansk, Kherson ve Zaporozhye referandumları ile uluslararası hukukun temelini oluşturan egemenlik hakkına saygı ilkesi açıkça ihlal edilmiştir. Putin’in bu tavrı, artık sadece Ukrayna’nın değil bölge ülkelerinin de güvenliği ve toprak bütünlüğü için bir tehdittir.

Uluslararası normları istismar ederek yürütülen etnik yayılmacı bir ajanda ile hiçbir ülke ne demokratik ne de müreffeh olamaz. Bu ajandaya hizmet eden sopalı referandumlar da, aynı Kırım’da olduğu gibi hükümsüzdür ve Putin’in hayal dünyasına aittir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar