Profesör'den skandal paylaşım

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir, Twitter'dan skandal bir paylaşıma imza attı.

Profesör'den skandal paylaşım
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 11:23

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Faruk Özdemir'in twitter hasabından bir kullanıcıya yazdığı, “Sana bir gerçeği göstereyim. Senin zihniyetindeki kızlar senin zihniyetindeki öğretmenler tarafından üniversiteye gelene kadar ortaokul ve lisede patlatılarak geliyor ve hiç dile getirilmiyor. Bir düşün bakalım?” mesajı twitter ve Ekşi Sözlük'te gündem oldu.

20 Haziran'da 00.25'te attığı bu Tweet sonrasında hesabını kapatan Özdemir'e Twitter kullanıcıları tarafından tepki yağdı. "Yazıklar olsun senin gibi eğitimciye", "1 saat önce tiviti ilk okuduğumda IŞİD gibi kendini patlatmak anladım yeminle. Ahlaksızlıklarının sınırı yok artık." gibi tepkiler alan Özdemir'e Ekşi Sözlük'te de büyük tepki vardı. 

Ekşi Sözlük'te Özdemir'e "YÖK'e açılan kadroya başvuru niteliğindeki iğrenç ötesi tweet'tir. Okurken utandım. Kelimeye bak!", "Bu kişi bir eğitimci. derhal istifa etmeli.", "Ya hesabım hacklendi ya da sözlerim yanlış yerlere çekildi, yanlış anlaşıldım diyecektir. Ağız ucuyla özür dileyecektir. Fakat gel gör ki, yine birileri sözünü sözlemiş, yine ok yaydan çıkmış olacaktır." gibi yorumlar yapıldı.

Öte yandan olayın ortaya çıkmasından sonra Süleyman Demirel Üniversitesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınlayarak Ahmet Faruk Özdemir hakkında soruşturma başlatıldığını ve "bu tür düşünceleri asla tasvip etmediklerini" açıkladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar