için kaldı

Kılıçdaroğlu İzmir’de konuştu: PKK terör örgütünün saldırdığı genel başkan kimdi?

İzmir’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine iftiralar atıldığını belirterek, “PKK'nın saldırdığı genel başkan kimdi? Silahlı saldırıya uğrayan kimdi? Nasıl oluyor da bütün bu iftiraları atıyorlar" ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu İzmir’de konuştu: PKK terör örgütünün saldırdığı genel başkan kimdi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
16 Mart 2019 Cumartesi 14:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de halka hitap etti. Kendilerine her türlü iftiranın atıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Her türlü iftirayı yapıyorlar bize. Allah aşkına PKK terör örgütünün saldırdığı genel başkan kimdi? Şavşat'tan giderken terör örgütünün silahlı saldırısına uğrayan kimdi? Nasıl oluyor da bütün bu iftiraları atıyorlar?” açıklamasını yaptı.

Sakarya’daki Tank Palet fabrikasının özelleştirmesine de değinen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Milliyetçilik demek, vatanseverlik demektir. Ülkesinin çıkarlarını düşünmek demektir. Silah fabrikasını Katar ordusuna satmamak demektir.

Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Bunlar satıyorsa, bunlara oy vermek milliyetçiliğe ihanettir. Çimento fabrikasını sattın anladım, aç kalırız anladım, her şeyi anladım. Yahu silah fabrikası bu. Bir ülkenin geleceği bu. Bir ülkenin mücadele ederken elinde tutacağı bir şey olması lazım. Götürüp sattılar. Milliyetçiliği külahıma anlatsınlar.

Vatandaşım arasında kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmam. Bu bayrağın altında onurumla yaşarım, 82 milyonu kucaklarım. Bütün vatandaşları kucaklayacaksınız. Kavgadan bıktık artık. Huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Her evde huzurun, bereketin olmasını istiyoruz.

Yeni Zelanda mesajı

Yeni Zelanda'da cuma namazına giden 49 Müslüman acımasızca katledildi. Onu yapanları lanetliyoruz, kınıyoruz. Dünyada inançlara saygı olması lazım. Dolayısıyla barışı ve huzuru hem kendi ülkemizde, hem de dünyada sağlamak zorundayız. Barışı ve huzuru savunan kişinin adı nedir biliyor musunuz? Gazi Mustafa Kemal Atatürk... Atatürk'ün hayatı nerede geçti? Savaş meydanlarında; Filistin'de Yemen'de her yerde... Dolayısıyla savaş bittikten sonra dedi ki, ben yurdumda barış istiyorum, dünyada barış istiyorum dedi. Biz kendi ülkemizde huzuru ve barışı istiyoruz. Bütün komşularımızda ve dünyada kan akmasın, insanlar inançları dolayısıyla katledilmesin istiyoruz. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. En değerli varlığı korumamız lazım. Bizim kültürümüzde de var olan budur.

Kavgadan uzak, gerilimden uzak, iftiradan uzak olarak birbirimize güvenelim. Hayatımı rahat kazanıyorum ben. Benim için bir dert yok. Ama sözlerimde söyledim, eğer bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa bu hepimizin ortak derdi olmalıdır. Onlara güzel bir gelecek vaat etmeliyiz."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar