için kaldı

Bakan Akar'dan sert sözler: PKK ile YPG aynı kimse aklımızla alay etmesin

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, terör örgütü PKK ile Suriye’deki uzantısı YPG’nin farklı olduğunu söyleyen İsveç ve bazı Batılı ülkelere sert çıktı. Akar, “Kimse aklımızla alay etmesin. Bütün raporlar, açık kaynaklar, uygulamalar gösteriyor ki bunlar bir terör örgütünün parçası.” dedi.

Bakan Akar'dan sert sözler: PKK ile YPG aynı kimse aklımızla alay etmesin
Son Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 13:03
20 Mayıs 2022 Cuma 13:00

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önceki akşam Ankara Bilim Üniversitesi tarafından ATO Congresium’da düzenlenen 4’üncü Verimlilik ve Teknoloji Fuarı resepsiyonuna katıldı.

Hürriyet'in haberine göre; Resepsiyonun Pençe-Kilit Operasyonu’na katılan askerlere ithaf edilmesinin kendileri için gurur ve onur meselesi olduğunu belirten Akar, TSK mensuplarının en önemli ihtiyacının moral ve motivasyon olduğunu vurguladı.

Ülkenin ve milletin güvenliği için operasyonların taarruzi anlayışla sürdüğüne dikkat çeken Bakan Akar, dünya ve bölge barışına da ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını kaydetti.

Akar, devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’yla ilgili konuşurken, isim vermeden terör örgütü PKK/YPG’yi destekleyen İsveç ve diğer bazı Batılı ülkelere de mesaj gönderip, şunları söyledi:

KİLİT HALKA

“Pençe-Kilit Operasyonu bugüne kadar yaptığımız operasyonlar zincirinin kilit halkası. Mehmetçik diğerlerinde olduğu gibi bunu da başarıyla tamamlayacak, teröristleri inlerinde vuracak, onların inlerini başlarına yıkacak ve en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar da bu mücadelesi devam edecek. Teröristlerin elebaşlarının büyük bir panik içinde olduğunu gerek açık kaynaklarda, gerekse istihbarat raporlarında gördük. Mehmetçik rehavete kapılmadan, dikkat ve hassasiyetini kaybetmeden, artan şiddetle operasyonlarını sürdürüyor.

ARALARINDA FARK YOK

Suriye’nin kuzeyindeki YPG ile Irak’ın kuzeyindeki PKK arasında hiçbir fark yok. Bütün istihbarat raporları, açık kaynaklar, pratikteki uygulamalar açık ve net şekilde gösteriyor ki bunlar bir terör örgütünün parçaları. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunu da herkes bu şekilde görsün, anlasın. Kimse aklımızla alay etmesin. Bu minval üzere operasyonlarımızı sürdürmek suretiyle bu kilit kilitlenecek ve hudutlarımız, vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerimizin emniyeti tam olarak sağlanmış olacak. Çalışmamız ve gayretimiz bu düzende.”
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar