Piyasaya ilaç verilmiyor mu?

İlaç fiyatlarına şubatta zam yapılmasının beklenmesi öncesi piyasada ilaçların olmadığı iddia edilmişti. Tüm Eczane İşveren Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, “İlaçta yaşanan sorunun nedeni eczaneler değil” dedi

Piyasaya ilaç verilmiyor mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
14 Ocak 2019 Pazartesi 12:14

Şubatta zam yapılmasının öncesinde piyasada ilaçların olmadığı iddia edilmişti. Birçok vatandaş aradığı ilaçları eczanelerde bulamadığını söyledi.

Tüm Eczane İşveren Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, piyasada yaşanan ilaç sorununun nedeninin eczaneler olmadığını ifade etti.

Saydan şu ifadeleri kullandı:

“İlaçta yaşanan yokluğun sebebi eczanelerimiz değil. Her sene Sağlık Bakanlığı ilaçtaki euro kurunu belirler, bu sanal bir rakam. Biz halen 2018’in euro fiyatı ile ilaç karşılıyoruz 2.69’dan. Euronun güncel fiyatı 6.30 civarı.

“Sıkıntı çok büyük”

Son dönemece giriyoruz. 14 Şubat’ta ilaç euro değeri açıklanacak, 19 Şubat’ta da listeler yayınlanacak. Son 30 güne girdiğimiz için depolarımızdan gelen ilaçlar minimum seviyede gelmeye başladı. Bunu sıkıntısını yaşıyoruz. Birçok ilaç piyasada yok. Kanser ilaçlarında da sıkıntı büyük. Depolara soruyoruz ‘firmalar ilaç göndermiyor’ diyor. Firmalara soruyoruz ‘depolar da ilaç vermiyor’ diyor. Hangisine inanacağımız şaşırdık. Gerçek şu ki; ilaçta büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Özellikle de nöbetlerimizde. Bakanımızı nöbetçi eczanelerimize çağırıyoruz. 100 hastamızdan 20’si ilaçlarını bulamayıp geri dönüyor. Eskiden eş değer ilaçla karşılamaya çalışırdık. Bazı ilaçların eş değeri de yok. Sıkıntı çok büyük.

 

19 Şubat’ta ilaçların fiyatları belirlenecek. Hatta Sağlık Bakanlığı’ndan bu sıkıntıyı aşmak için tarihin biraz öne çekilmesinin istedik. Ocak ayına çekilmesini istedik malum mevsim kış, hastalıklar yoğun…”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar