için kaldı

Peri Bacaları’ndaki inşaatın yıkımına başlandı

Yaklaşık 2 ay önce başlatılan Peri Bacaları’ndaki otel için Kültür ve Turizm Bakanlığı yıkım kararı aldı. Bunun üzerine otel inşaatı yıkılmaya başlandı.

Peri Bacaları’ndaki inşaatın yıkımına başlandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
14 Şubat 2019 Perşembe 13:33

Peri Bacaları’ndaki otel inşaatı büyük tepki toplamıştı. Kapadokya bölgesinde, Mesit mevkisindeki Müze Yolu üzerinde Peri Bacaları'nın yanında yaklaşık 2 ay önce otel inşaatına başlanmıştı. Yan yana 2 binadan oluşan ve kaba inşaatı devam eden otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durdurulmuştu.

Yıkım kararı verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı otel inşaatı için yıkım kararı aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bakanlığımızın, Peri Bacaları’nın bulunduğu bölgede kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar doğrultusunda, Göreme beldesinde 2 pafta 9423 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır" denildi.

Peri Bacaları'ndaki inşaat yıkım kararının ardından ekipler tarafından yıkılmaya başlandı.

İnşaatın asıl sahibi eski belediye başkanı

İnşaatın asıl sahibinin 1989-1994 yılları arasında Göreme Belediye Başkanlığı yapan Cavit Kardeş olduğu ortaya çıkmıştı.

Camit Kardeş açıklamasında, "Geçerli olan imar durumudur. Doğa diye bir şey yok. Böyle imarlı bir yeri kullanmazsanız asıl o zaman doğaya zarar verirsiniz." dedi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar