Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi

Murat Özdemir papağana yaptığı işkence nedeniyle gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan Özdemir yeniden gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. İşlemlerinin ardından akıl hastanesine sevk edilen Özdemir'in 21 gün hastanede kalacağı açıklandı.

Murat Özdemir akıl hastanesine sevk edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
18 Aralık 2018 Salı 11:16

MasterChef isimli yarışmada ünlenen ve yaptığı hareketler sonrası yarışmadan diskalifiye edilen Murat Özdemir, bir papağana işkence ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve daha sonra serbest bırakılmıştı. Özdemir’in yeniden gözaltına alındığı ve adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Instagram’da yayınladığı videoda parmak uçlarına kesik atarak kanatan Özdemir, papağanın boğazından sıkarak havaya kaldırıp öylece tuttu. Bu sırada papağanın nefessiz kalışı ve acı acı haykırması görüntüye yansıdı. Şiddet videosunda papağana, "Acun baba diyeceksin, yoksa Acun baba"  ifadelerini kullandı.Özdemir'e sosyal medyada tepki çığ gibi yağdı.

Gece yarısı gözaltına alındı

Yüzlerce hayvansever Beşiktaş İlçe Emniyet Amirliği'nin önüne giderek şikâyette bulundu. Kısa sürede yayılarak vatandaşların tepkisine yol açan video sonrasında Beşiktaş İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekipler Murat Özdemir’i Ortaköy’de bulunan evinde gece yarısı gözaltına aldı. Şüpheli Özdemir bugün öğle saatlerinde serbest bırakıldı. Ancak Özdemir, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

Murat Özdemir'in ifadesinde, "Yarışmadan haksız yere diskalifiye edildim, Daha sonra toparlanamadım. Dün akşam da alkolün etkisiyle ne yaptığımı bilmiyorum." dediği öne sürüldü.

Özdemir adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık, Özdemir’i akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti.

Bakan Pakdemirli'den suç duyurusu

Şiddet gören papağana ise Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere el konuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Tarım ve Orman Bakanlığı da devreye girdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medyadaki papağana şiddet görüntülerine ilişkin, "İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim" ifadesini kullandı. Pakdemirli, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Toplumda infial uyandıran ve vicdanlarımızı derinden sarsan videoyu üzüntüyle izledim. İlgili şahıs hakkında Bakanlık olarak suç duyurusunda bulunulması için talimat verdim. Ayrıca şiddet gören papağanın güvenli bir ortama alınması için de Bakanlık olarak girişimlere başladık."

Tedavi altına alındı

Murat Özdemir'in şiddet uyguladığı papağan sabah saatlerinde ise veterinere götürülerek tedavi altına alındı. Şüpheli Özdemir'in uyuşturucu kullanmak, mala zarar vermek ve aile içi şiddet gibi birçok suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Özdemir'in yargılandığı bir davadan ise 'denetimli serbestlik'le tahliye edildiği belirtildi.

Murat Özdemir hakkında karar verildi

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü.  Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir,  burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevkedildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve akıl hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Akıl hastanesine götürülen Özdemir'in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar