Papa Kur'an-ı Kerim dinledi

Papa Franciscus Irak ziyaretinin ikinci gününde temaslarına devam etti. Önce Necef'te Şii lider Sistani ile buluşan Papa, ardından Nasiriye'ye geçti. Papa burada kendisi için düzenlenen etkinlikte Kuran-ı Kerim de dinledi.

Papa Kur'an-ı Kerim dinledi
Son Güncelleme: 6 Mart 2021 Cumartesi 15:24
6 Mart 2021 Cumartesi 15:22

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Irak ziyaretinin ikinci gününde Şii lider Ayetullah Ali es-Sistani'yle biraraya geldi.

İki liderin görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Sistani'nin Necef'teki evinde gerçekleşen görüşmeye ilişkin Vatikan'dan bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre; Papa, savunmasız durumdakileri koruduğu için Sistani'ye teşekkür etti. 

Papa, "Irak'ın, bölgenin ve tüm dünyanın iyiliği için farklı dinler arasında karşılıklı saygı ve diyaloğun beslenmesinin önemini" vurguladı.


90 yaşındaki Şii lider ise Irak'taki Hristiyanların diğer Iraklılar gibi tüm haklara sahip olmasının ve güven içinde yaşamasının önemine değindi.

Papa Franciscus kuran-ı kerim dinledi

Dini liderin bir sonraki durağı Nasiriye oldu. Papa Franciscus, Irak ziyaretine, Hazreti İbrahim’in doğum yeri olduğuna inanılan Nasiriye vilayetindeki Ur kentinde Kuran-ı Kerim dinledi.

Papa dinler arası hoşgörü temalı bir konuşmayla dünyaya seslendi. Katoliklerin ruhani lideri, akşam saatlerindeyse Bağdat'a dönerek, Kildani Yusuf Katedrali'nde ayin düzenleyecek. Papa Francis'in pazar günü de Erbil ve Musul'da temaslarda bulunması bekleniyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar