Öztürk Yılmaz: Biz artık devrimci bir parti değiliz

Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Biz artık devrimci bir parti değiliz. Biz statükoyu savunuyoruz. Statükoyu savunan bir partiyi kimse bir şey vermez. Atatürk’ün ruhu özü her şeyi  devrimdir

Öztürk Yılmaz: Biz artık devrimci bir parti değiliz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
11 Ekim 2018 Perşembe 17:37

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "CHP marjinal bir parti değildir. Marjinal parti haline sokanlar yanılmıştır. Türkiye’yi kuran bir partiyi marjinal bir hale getirirseniz millet size bu gözle bakar. Sizin hedefiniz 80 milyon. İnananı inanmayanı, sağcısı solcusu sen Cumhuriyeti kuran partisin. En zor zamanda bölünmüş milleti bir araya getiren bir parti. O misyon ve o ruh şu an yok. Bu ruh olmadığı için insanlar kendisini başka bir yere aidiyet hissediyor." vurgusunu yaptı.

"Biz artık devrimci bir parti değiliz"

Öztürk Yılmaz açıklamasının devamında şu ifaderleri kullandı: Birincisi marjinalliği yırtıp atmak lazım. Ben marjinal değilim. Ben bu ülkede marjinal olamam. Ben bu ülkenin merkezindeyim. Bu anlayışı reddediyorum. Bu bir kere özgüvendir. Güven vermek lazım. Bugün hükümete oy vermiş kitlelerin çoğu arayış içindedir. Hiç kimse memnun değil. Sokağa indiğiniz an bunu görüyoruz. Böyle bir Türkiye’de umut olmak lazım. Ben umudum herkes bana güvensin diyerek umut olunmaz. CHP orada Türkiye’de devrim yapmış bir parti. Biz artık devrimci bir parti değiliz. Biz statükoyu savunuyoruz. Statükoyu savunan bir partiyi kimse bir şey vermez. Atatürk’ün ruhu özü her şeyi  devrimdir. Toplumu değiştirecek bir parti olduğunuz zaman devrimci olursunuz. Devrimin arkasında gittiniz an ben bunu eleştireyim dediğiniz anda devrimci olamazsınız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar