Özlem Zengin'e hakarete disiplin soruşturması

Adalet Bakanlığı, AK Partili Zengine yönelik sosyal medya paylaşımı sebebiyle avukat ve arabulucu Mert Yaşar hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Özlem Zengin'e hakarete disiplin soruşturması
Son Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 17:03
22 Şubat 2021 Pazartesi 17:00

Bakanlık, ara bulucu olarak da görev yapan Yaşar hakkında Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca disiplin soruşturması başlatılmasına karar verdi.

AA'nın haberine göre, bu disiplin soruşturmasının tamamlanmasının ardından Arabuluculuk Kurulu, Yaşar'ın ara buluculuktan çıkarılıp çıkarılmamasına hükmedecek.

Ayrıca Bakanlık, Yaşar hakkında İstanbul Barosunca disiplin soruşturması başlatılması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi.

Özlem Zengin'den açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "AK Parti Grup Başkanvekili olarak, bir kadın olarak çok sistematik bir saldırıya uğruyorum. Bu, yaklaşık iki aydır devam ediyor. Böyle bir olay karşısında bütün kadınların birleşmesi lazım. Sosyal medya üzerine daha çok düşünmeli ve belki de biraz daha çalışmalıyız. Mevzuat açısından da çalışmamız lazım. Bunu görüyorum. Şu haliyle herkes her şeyi söylüyor ve yaptırım neredeyse yok gibi."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar