Özgür Özel: MHP, İYİ Parti'nin olmadığı bir seçim istiyor

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Bahçeli'nin 'Erken seçim' çağrısını İYİ Parti'nin seçime girmemesi için yapılmış bir hamle olduğunu ve seçim kanuna göre bir parti büyük kongresini yaptıktan 6 ay sonra seçime girebileceğini hatırlattı.

Özgür Özel: MHP, İYİ Parti'nin olmadığı bir seçim istiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 15:56

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Bahçeli'nin 'Erken seçim' çağrısının İYİ Parti'siz seçime girmek için yapılmış bir hamle olduğunu söyledi. Özel, seçim kanuna göre bir parti büyük kongresini yaptıktan 6 ay sonra seçime girebileceğini hatırlattı ve İYİ Parti'nin bu koşullarda seçime giremeyeceğini iddia etti.

"SEÇİMLER NE KADAR ERKEN OLURSA MİLLET AKP'DEN OHAL'DEN O KADAR ERKEN KURTULUR"

MHP Genel Başkanı her seferinde dönüyor biz buna şaşırmadık diyen Özgür Özel,  "180 derece döndü. Bir iki yıldır bir ilkesi olmadan sürekli karar değiştiriyor. Bahçeli bundan 14 gün önce seçimler gününde yapılacak dedi. Erken seçimler Pensilvanya’nın talebidir demişti. CHP olarak ilk talebimizin arkasındayız. Seçimler ne kadar erken olursa millet AKP, OHAL,  AKP ve MHP zulmünden o kadar erken kurtulur. Ama bir gerçek var MHP’yi buna ne zorladı?" şeklinde konuştu.

"MHP İYİ PARTİ'NİN OLMADIĞI BİR SEÇİM İSTİYOR"

İYİ Parti'nin büyük kongresi üzerinden 6 ay geçmediği için seçimlere giremeyeceğini iddia eden Özel, " İYİ Parti 1 Nisan’da seçimini yaptı genel kurulunu yaptı. Seçim kanunu şunu söylüyor. Bir partinin seçime girebilmesi için 41 ilde örgütlenecek hem de kendi büyük kongresinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra seçime girebilir. Bu şu demek Bahçeli biz İYİ Parti’siz bir seçime girmek istiyoruz diyor. Kendi ajandası bu. Bu AKP için bir sürprizimdir yarın belli olur." açıklamasında bulundu.

Erken seçim kararının CHP olarak kendileri için sürpriz olmayacağını ifade eden CHP Grup Başkan Vekili Özel, "Yerel seçimlerin erkene alınması sürpriz olmaz. Yerelde insanların yüz 50’si kendisinin seçmediği kişiler tarafından yönetiliyor. Seçimlerin erkene alınmasından yana bir sorunumuz yok. Sayın Bahçeli bir aktör değil. Aktörün yardımcısı. Baraj ittifakı bir türlü yüzde 45’in üzerine çıkamıyor. Eğer bir partiyi seçime sokmazsanız bu milletin vicdanından döner. İYİ Parti seçime giremezse CHP’den girer mi? Buna biz karar vermeyiz. Biz kabile partisi değiliz. Düne kadar erken seçim yapmak vatan hainliği deniliyordu." vurgusunu yaptı

"26 AĞUSTOS'TA SEÇİM YAPILIRSA İYİ PARTİ SEÇİME GİRER" 

CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, İYİ Parti olası 'Erken seçim'e giremez sözlerine yanıt veren  İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, ilk olağan kongrelerini 10 Aralık 2017'de yaptıklarını, dolayısıyla 6 aydan fazla süre geçtiğini söyledi. Seçime katılabilmek için 41 ilde teşkilatlanma şartını da karşıladıklarını belirten Çıray, 65 ilde kongrelerinin tamamlandığını söyledi. Çıray ayrıca 1. Olağanüstü Kongrelerini de 1 Nisan 2018'de yaptıklarını hatırlattı. Çıray, seçimin 26 Ağustos'ta yapılması durumunda seçime katılabileceklerini ifade etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar