için kaldı

Kılıçdaroğlu: 'Otomobil üretiyoruz' dediler, nerede?

Seçim çalışmaları için gittiği Ordu’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu, yerli otomobil projesine atıfta bulunarak, “Otomobil üretiyoruz dediler, nerede? Milleti kandırdılar, nerede?” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu: 'Otomobil üretiyoruz' dediler, nerede?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
22 Mart 2019 Cuma 14:16

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim çalışmaları kapsamında gittiği Ordu’da muhtar ve STK temsilcileri ile bir araya geldi.

Siyaset kurumunun muhtarlara gereken önemi vermediğini belirten ve bir ara muhtarlıkların kapatılması konusunun gündeme geldiğini, buna karşı çıktığını ve geri adım atıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Mahalleyle ilgili karar alınmış mutarın haberi yok. Mahalleli gelip muhtara ekşiyor ama muhtarın haberi yok. Sosyal yardımlarda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Mahalle ya da köyde yoksulu kim bilir, en iyi muhtar bilir. Herkese söylüyorum, sosyal yardımı muhtarlar aracılığıyla yapacaksınız. Çünkü muhtarlar fakir vatandaşlar arasında siyasi ayrım yapmaz; hangi partiye oy verdiğine bakmaz.

“Fındık ithal edilirse şaşırmayın”

Düşünerek sandığı gidilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu siyasi partiyi 17 yıl omuzunda taşıdın, ne istediyse verdin. 17 yılda fındık sorunu çözülmez mi? Yakında fındık ithal edilirse şaşmayın. Bu memleketin bir gün soğan patatesi ithal edeceği aklınıza gelir miydi? Ediliyor. Fındık üreticileri sorununu çözmeyen hükümete sahip çıkıyor. Nası oluyor da bu ülkenin insanları soğan ve patates kuyruğuna giriyor. Varlık kuyruğu diyorlar bir de, öyle olsa en ucunda sen olurdun, bunu bilmiyor muyum? Yokluk demiyorum, Türkiye de her şey var ama devlet aklı yok, liyakat yok.” dedi.

‘Otomobil üretiyoruz’ dediler, nerede?

17 Yıl sonra gelinen noktayı söyleyen Kılıçdaroğlu, “Fabrikaları sattık, her şeyi ithal eden hale geldik. Hiçbir hükümetin toplamadığı kadar vergi topladılar, 500 milyar dolar borca ulaştık. Şimdi soğan kuyruğundayız, nereye gitti bu paralar… Üretirseniz o devlet güçlüdür. Otomobil üretiyoruz dediler, nerede? Milleti kandırdılar, nerede? Otomobil üretilir ama mesele kime satacaksın, gerçekten güçlü bir otomobil markası yapacak mısın?” değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar