için kaldı

Yıldırım ‘Kürdistan’ sözlerine açıklık getirdi

Diyarbakır’da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada ‘Kürdistan’ ifadesini kullanan AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, sözlerine açıklık getirdi.

Yıldırım ‘Kürdistan’ sözlerine açıklık getirdi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
11 Haziran 2019 Salı 16:24

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım Diyarbakır ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “İstiklal mücadelesini başlatırken, Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk'ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da, Lazistan mebusu da vardı. Anadolu'nun her tarafından temsilci vardı. Onun için bizi birbirimizden ayırmaya çalışanlara, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz" demişti.

Bahçeli’den tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yıldırım’ın bu sözlerine, “Duruşumuz sağlam, mayamız temiz, fikriyatımız köklü ve güçlüdür. Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan yoktur. Bundan sonra da olamayacaktır. Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında daima Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bulacaklardır” açıklamasını yapmıştı

Yıldırım sözlerine açıklık getirdi

Söylediği sözlere açıklık getiren Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Ben onlarla ilgili herhangi bir yorum yapma ihtiyacı duymuyorum. Cumhuriyet kurulmadan önce bu bölgelerde Osmanlı topraklarında her türlü etnik gruba sahip temsilciler vardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün bu temsilcileri bir araya getirerek işgal altındaki Anadolu topraklarının bağımsızlığı için büyük mücadele başlattı”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar