Org. Akar Hakkari'de incelemelerde bulundu

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Hakkari Yüksekova'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Org. Akar Hakkari'de incelemelerde bulundu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Haziran 2018 Cumartesi 21:53

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, hendek operasyonları, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlar sonucunda, ülkeye tehdit ve tehlike teşkil eden teröristlerin etkisiz hale getirildiğini ve getirilmeye devam edileceğini bildirdi.

TSK'nın resmi web sitesinde şu açıklama yapıldı:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar GÜLER, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan ÖZBAL ile birlikte, 25 Mayıs 2018 tarihinde Hatay bölgesindeki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yerinde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

Bu kapsamda Orgeneral AKAR, bölgedeki birlik komutanlarından son gelişmelerle ilgili brifing almış ve direktiflerini vermiştir.

Orgeneral AKAR denetlemeleri esnasında;

- Devam eden Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, halkın huzur ve güvenle evlerine dönmeleri için, mayın ve el yapımı patlayıcı temizleme faaliyetlerine ağırlık verildiğini,

- Halkın, başta sağlık hizmeti olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yürütülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etmiştir.

Orgeneral AKAR, ayrıca harekât kapsamında göstermiş oldukları kahramanlık ve fedakârlıklardan dolayı personeli kutlamış ve kendilerine önümüzdeki dönem için başarılar dilemiştir.

Orgeneral AKAR, bu vesile ile Zeytin Dalı Harekâtı ve diğer tüm harekâtların başarıyla yürütülmesinde en büyük pay sahibi aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilerimize acil şifalar, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine sabır temennisinde bulunmuştur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar