Rusya'dan flaş açıklama: Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova'nın Ukrayna'da rejim değişikliği planının olmadığını söyleyerek, "Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor" açıklamasında bulundu.

Rusya'dan flaş açıklama: Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor
Son Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 13:20
19 Nisan 2022 Salı 13:15

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Ukrayna'da rejim değişikliği planının olmadığını söyleyerek, "Operasyonun yeni bir aşaması başlıyor" açıklamasında bulundu.

India Today kanalına konuşan Lavrov, " Operasyonun (Ukrayna'nın doğusundaki) yeni bir aşaması başlıyor" diyerek bu yeni aşamanın Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonlarında önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'da rejim değişikliği amaçlamadığını söyledi.

UKRAYNA "DONBAS'TA SALDIRILAR ARTTI" DEMİŞTİ
Ukraynalı yetkililer ve devlet kurumlarının açıklamalarından derlenen bilgilere göre, Rus güçleri, Mariupol ve Donbas'taki (Donetsk ve Luhansk) saldırılarını yoğunlaştırdı.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus birliklerinin Luhansk ve Donetsk bölgelerindeki Ukrayna birliklerinin savunmasını kırmaya ve Mariupol üzerinde tam kontrol kurmaya odaklandığını bildirmişti.

Mariupol belediye yetkilileri, büyük kısmı Rus güçlerinin kontrolüne geçen Mariupol şehrindeki Azovstal Metalürji Fabrikası tesisleri gün boyunca bombalandığını ve tesislerde Ukrayna askerlerinin yanı sıra yaklaşık 1000 sivilin bulunduğu öne sürmüştü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar