Ömer Halisdemir o gün izin istemeyip nöbete kalmış

15 Temmuz gecesi darbeci şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir bilinmeyenleri anlattı.

Ömer Halisdemir o gün izin istemeyip nöbete kalmış
Son Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 13:51
15 Temmuz 2020 Çarşamba 13:48

Soner Halisdemir, ağabeyi Ömer Halisdemir'in köydeki evinin temelini atmak için izin istediğini ancak nöbet yazıldığını anlatarak, "Arkadaşları nöbeti biz tutarız demiş. Ağabeyim 'nöbet benim nöbetim tutar giderim' demiş" diyerek hain darbe girişiminde Ömer Halisdemir'i hayatını iki defa kurtardığı öğrencisinin şehit ettiğini anlattı.

"Şehadet haberini ertesi gün aldık"

"10 dakika sonra ağabeyimi aradım. Nefes nefese bir sesi vardı yürüyordu" diyen Soner Halisdemir "O akşam ağabeyimin hiçbir olaydan haberi yok. Zekai Aksakallı da düğüne gidiyor. Ağabeyim olağan üstü bir durum olduğunu görüyor. Olayları çözmeye çalışıyor o zaman da yürürken biz aramışız. Benimle de uzun konuşmadı telefon kapandı ya da kendi kapattı. Aradığımda direk Soner diye ismimi söyledi. 'Ağabey ne oluyor?' dedim. İstanbul'da asker polis çatışıyor dedim. Allah Allah dedi o şaşkınlıkla o zaman telefon kapandı. Bir daha görüşemedik ne zaman haberini aldık. Ertesi gün saat 16:00'da ailecek aynı anda haberini aldık" dedi.

"Nöbet benim nöbetim çıkar tutarım”

Soner Halisdemir sözlerine şöyle devam etti:

" O gün ağabeyim 6-7 gibi babamla görüşüyor. Pazar günü de evinin temelini atmaya gelecekti. Babamdan da kurban ayarlamasını söyledi. Evinin temeli için. Komutanından da Cumartesi-Pazar günü için izin aldı. Cuma günü ağabeyim tuttuğu nöbet aslında kendi nöbeti değildi. Hatta arkadaşları 'sen köye gideceksin nöbetini paraf yapalım' demiş. Ağabeyim o zaman 'hayır' demiş 'nöbet benim nöbetim bana yazılmış. Ben çıkar nöbetimi tutar köye işlerime giderim' cevabını vermiş"

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar