için kaldı

İngiltere’de görülmemiş uygulama: Okullarda el sıkışma yasağı

İngiltere’de bulunan iki okul, öğrencilerin birbirleriyle fiziksel temas kurmasını yasakladı. Okullardan yetkililer, gençlerin ‘güvende’ kalmaları için kucaklaşmalarının ve el ele tutuşmalarının bile yasaklanacağını söylerken, veliler çocukları için endişeli.

İngiltere’de görülmemiş uygulama: Okullarda el sıkışma yasağı
Son Güncelleme: 14 Ocak 2023 Cumartesi 14:40
14 Ocak 2023 Cumartesi 14:38

İngiltere başkenti Londra yakınlarındaki Chelmsford ve Southend'deki iki okulda öğrencilerin birbirleriyle fiziksel temas kurması yasaklandı. Yasağı duyuran okulun açıklamasında, el sıkışmak ve sarılmak dahil olmak üzere her türlü temasın yasaklandığı belirtilirken, öğrencilerin normal bir şekilde sosyalleşmesine izin verilirse "her şeyin olabileceği" belirtildi.

Chelmsford'daki Hylands Okulu ve Southend'deki Southchurch Lisesi bu hafta duyuruları yaparken, öğrencilerin velileri endişeli.

‘MÜSAMAHA GÖSTERMEYECEĞİZ’

Hylands Okulu’nun Müdür Yardımcısı Catherine McMillan, ebeveynlere yazdığı bir mektupta, okulunun artık “herhangi bir fiziksel temasa müsamaha göstermeyeceğini" söyledi.

McMillan, "Herhangi bir agresif fiziksel temas, sarılma, el ele tutuşma, birine tokat atma vb. Çocuğunuz, rızası olsun ya da olmasın başka birine dokunuyorsa, her şey olabilir. Bir yaralanmaya, birinin çok rahatsız hissetmesine veya birine uygunsuz bir şekilde dokunulmasına neden olabilir” diye ekledi. Müdür yardımcısı, okulda "romantik ilişkilerin" yasaklandığını ve yeni kuralların herhangi bir şekilde ihlal edilmesinin sonuçlarının olacağını da belirtti.

BBC'nin bildirdiğine göre, Southchurch Lisesi’nin Müdür Yardımcısı Murray, ebeveynlere benzer bir mektupta "öğrencilerin tesisteyken birbirlerine dokunmalarına izin verilmediğini" söyledi. Bir okul sözcüsü, yasağın "öğrencileri her zaman nazik ve düşünceli davranmaya" teşvik edeceğini belirtti.

‘ÖĞRENCİLERİN RUH SAĞLIĞINI BOZACAK’

Hyland Okulu’na giden çocuğu olan bir ebeveyn, politikayı "acımasız" olarak nitelendirerek "Bir kızım var ve o ve arkadaşları birbirlerini kucaklayarak selamlıyorlar, ancak şimdi bunu yaparlarsa cezalandırılacaklar. Diğer velilerden büyük tepki geldi. Herkesin insan temasından mahrum kaldığı pandemiden sonra, şimdi her şeyi geri alıyorsunuz. Öğrencilerin ruh sağlığına da yardımcı olmayacak" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar