Ocağın ortasında yağmur duasına çıktılar

Şanlıurfa’da cuma namazı sonrası kentteki camilerde yağmur duası yapıldı.

Ocağın ortasında yağmur duasına çıktılar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
12 Ocak 2018 Cuma 14:42

Kuraklık endişesi yaşanan Şanlıurfa'da cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı 

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Şanlıurfa'da şimdiye kadar yeterli yağmur yağmaması ve kuraklık endişesi nedeniyle namaz sonrası kent genelindeki camilerde yağmur duası okundu.

Peygamberler Cami İmamı Şükrü Özdeniz, namazın ardından yaptığı konuşmada, uzun süredir yağış düşmediğini hatırlatarak özellikle ekinlerin ve hayvanların suya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Duanın önemini aktaran Özdeniz, daha sonra cami cemaatiyle yağmur için dua etti.

 Tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde ise yüzlerce kişi edilen duaya katıldı.

Fizikçi Stephen Hawking, "İklim değişikliğini reddedenlere Venüs'e gitmelerini söyleyin, masrafları ben karşılarım" açıklamasında bulundu.

'Stephen Hawking'in Favori Yerleri' (Stephen Hawking's Favorite Places) belgeselinin yayınlanan 2. bölümünde fizikçi, küresel ısınmanın devam etmesinin Dünya'da yaşamayı dayanılamaz kılacağını ve 200-500 yıl sonra insanlığın kendine yeni bir yuva araması gerekeceğini söyledi.

Stephen Hawking'in Favori Yerleri' belgeselinin yayınlanan 2. bölümünde ünlü fizikçi küresel ısınmanın Dünya'da yaşamı dayanılamaz hale getireceğini söyledi.

Hawking, sera etkisi sorununun çözülememesi halinde Dünya'nın Venüs'ün kaderini yaşayacağını belirtti.

Hawking ayrıca "İklim değişikliğinin olmadığını savunan biriyle karşılaştığınıda onlara Venüs'e gitmelerini söyleyin. Yolculuk masraflarını ben karşılarım" dedi.

'İNSANLIĞIN YENİ BİR YUVA ARAMASI GEREKECEK' Nitekim NASA'nın 2002 tarihli araştırmasına göre, Venüs gezegeni 4 buçuk milyar yıl önce Dünya gibi üzerinde su ve bitkilerin bulunduğu bir gezegendi, ancak ısınmanın etkisiyle okyanuslar buharlaştı ve günümüzdeki halini aldı.

Sera gazının etkisi gezegen yüzeyindeki sıcaklık 462 santigrat dereceye yükseldi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar