Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Nükleer çatışma riskleri ciddi anlamda artmış durumda

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın uzatılması konusunda iyimser olmadığını belirterek,"Nükleer çatışma riskleri ciddi anlamda artmış durumda" açıklamasında bulundu

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Nükleer çatışma riskleri ciddi anlamda artmış durumda
Son Güncelleme: 10 Temmuz 2020 Cuma 13:37
10 Temmuz 2020 Cuma 13:33

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın uzatılması konusunda iyimser olmadığını söyledi.

Lavrov, "Nükleer çatışma riskleri ciddi anlamda artmış durumda" ifadelerini kullandı. Lavrov ayrıca, ABD ile yeni silah sistemlerinin kontrolü konusunda ABD ile görüşmeye hazır olduklarını vurguladı.

Çin de açıklama yapmıştı

Çin Dışişleri Bakanlığı'nda silah kontrol dairesinin başında bulunan Fu Cong geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ABD'nin nükleer cephaneliği Çin'in yaklaşık 20 katı büyüklükte iken Soğuk Savaş döneminden kalma süper güçlerle müzakerelere katılmakla ilgilenmediğini yinelemişti.

Fu, "Sizi temin ederim ki eğer ABD Çin'in seviyesine inmeye hazır olduğunu söylerse, Çin hemen ertesi gün müzakerelere katılmaktan memnuniyet duyacaktır... Ancak, bunun olmayacağını biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Fu, ABD'nin Çin'den üçlü müzakerelere katılmasını istemesinin "dikkatleri başka yöne çekmek adına bir oyundan" başka bir şey olmadığını ve ABD'nin New START anlaşmasından kurtulmak için bir bahane olduğunu ileri sürmüştü.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar