Prof Dr. Uğur Şahin açıkladı! Normal yaşama ne zaman dönülecek?

Koronavirüs aşısını da bulan Alman merkezli ilaç şirketi BioNTch’in kurucusu Prof. Uğur Şahin, Mayıs sonunda ya da Haziran ayının başında Kovid-19 vaka ve can kaybı sayısının kalıcı ölçüde düşeceğini böylece normal yaşama dönülebileceğini bildirdi.

Prof Dr. Uğur Şahin açıkladı! Normal yaşama ne zaman dönülecek? - Sayfa 1

Dünya çapında onaylanan ilk koronavirüs aşısını geliştiren Alman BioNTech şirketinin kurucusu bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman basınına konuştu.

1 5
 
Prof Dr. Uğur Şahin açıkladı! Normal yaşama ne zaman dönülecek? - Sayfa 2

Der Spiegel dergisine ve Bild'e açıklamalarda bulunan Şahin, aşılamayla birlikte vaka sayılarında önemli ve kalıcı düşüşün Mayıs ayının sonunda ya da Haziran ayının başında gerçekleşeceğini söyledi.

2 5
 
Prof Dr. Uğur Şahin açıkladı! Normal yaşama ne zaman dönülecek? - Sayfa 3

Şahin, "Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayıda insanın aşılanmış olması. Ancak Kovid-19’un kontrol altına alınması, virüsün artık bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece normal bir yaşama tekrar dönebileceğimiz anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

3 5
 
Prof Dr. Uğur Şahin açıkladı! Normal yaşama ne zaman dönülecek? - Sayfa 4

Mutasyonların vaka can kaybı sayılarını hızlı şekilde artırdığını söyleyen Uğur Şahin, “Bu durumdan endişeleniyorum" derken testler yaptıklarını ve kendi aşılarının mutasyonlara karşı etkili olduğunu belirtti.

4 5