Niyazi Karakoç kimdir? Çiftlik Bank ile ilgisi nedir?

Son günlerde gündeme oturan Çiftlik Bank'ta her geçen gün yeni bir dalga duyuluyor. Peki Çiftlik Bank'ta adı geçen Niyazi Karakoç kimdir?

Niyazi Karakoç kimdir? Çiftlik Bank ile ilgisi nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
12 Mart 2018 Pazartesi 17:41

Dolandırıcılık haberleriyle gündemden düşmeyen Çiftlik Bank sahipleri teker teker ortadan kayboluyor. Çiflik Bank haberleri yankılanırken Niyazi Karakoç'un kim olduğu merak konusu oldu.

On binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan Çiftlik Bank sırra kadem bastı. Yatırdıkları paraları almak için şirketin merkezine giden vatandaşlar, merkezin sessiz sedasız boşaltıldığını öğrendi. Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç'un ise bayilerle bir toplantı yaparak "Ben de kandırıldım. Mehmet Aydın'a ulaşamıyorum. Başınızın çaresine bakın" dediği öğrenildi.

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu Çiftlik Bank ile ilgili önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. Şirketin Ümraniye'deki merkezine giden üyeler şoke oldu. Üyeler, binada bulunan şirketin boşaltıldığını gördü. Üyeler muhattap bulamazken, şirket binasının hafta sonu itibarıyla boşaltıldığı bilgisi verildi.Çiftlik Bank bayilerinin katıldığı toplantıda Genel Müdür Niyazi Karakoç, "İşler iyi gitmiyor. Mehmet Bey'e (Mehmet Aydın) ulaşamıyorum, dönüş alamıyorum. Başınızın çaresine bakın" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank ile ilgili bakanlığın idari yaptırımlar uyguladığını ve reklamları durdurduğunu, paralarını yatıran vatandaşların cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunabileceklerini ve dava açabileceklerini söylemişti.

Niyazi Karakoç Kimdir?

Hayatı ile ilgili detaylı bilgi bulunmasa da işte Çiftlik Bank ile ilgili bağlantısı. Niyazi Karakoç Çiflik Bank'ın yeni genel müdürü. 20 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen çiftlik bank bayi ve yönetim toplantısında alınan karar ile yönetim kadrosunu baştan aşağıya değişti.İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Niyazi Karakoç ve yardımcıları Bülent Yıldırım, Erol Korkut, Mehmet Çelik ile birlikte şirketin yeni avukatı Yavuz Cengiz ile birlikte çiftlik bank genel müdürü olarak görev yapıyordu.

Çiftlik Bank'ın bir ay gibi kısa süre (9 Şubat 2018 - 12 Mart 2018) müdürlüğünü yapan şahıs. Veda mektubu bırakarak istifa etmiş.

Niyazi Karakoç'un istifa mektubu

"Duyuru

3 Ocak 2018 tarihinde çiftlik bank CEO su Mehmet aydın tarafından şahsıma şirketin genel müdürlüğünü yapmam konusunda bir teklifte bulunulmuştur. Yapılan teklifte, şirketin zor durumda olduğu, yönetim kadrosunda boşlukların yer aldığı, genel müdürlük tekliflerini kabul etmem halinde ise yönetim teşekkülünün tamamen şahsıma verilerek yetkilendirileceğim ifade edilmiştir. Şahsıma yapılan bu teklif üzerine bir kaç gün müsaade isteyip, kararımı kendilerine bildireceğimi belirtmiştim.

Bu süreçte yaptığım istişareler neticesinde, Mehmet aydın hakkında iyi niyetli, ülkesine yatırım yapan ve istihdam sağlayan biri olduğu kanaatine varmıştım.

Geçmiş yönetimin iş bilmezliği ve yapılan yatırımlarda ciddi usulsüzlüklerin olduğu, bu sorunlardan dolayı SPK (sermaye piyasası kurulu) ve bazı bakanlıkların inceleme başlattıkları bilgisi ile bir an önce tarafıma yapılan teklifin sonucunun bildirilmesi talep edildi. o süreçte yaklaşık 500 bin üyenin bulunduğu, oyuncuların haklarını aramak ve korumak için bütünüyle Mehmet Aydın’ın samimiyetine güvenerek nihayetinde teklifini kabul ettim.

09.02.2018 tarihinde devletin bir neferi olarak onurla yürüttüğüm 23 yıllık memuriyet hayatımı geride bırakarak, şirketteki görevime resmi olarak başlamış oldum. Üstlendiğim görevde ilk olarak; şirketin bünyesindeki olumsuzlukları gidermek adına `Çanakkale dora gıda iç. inş. pat. tar. tur. tic. ltd.şti.` nde, daha sonra Ankara’da bulunan bölge müdürlüğümüzde denetimler yaptırdık. Atadığımız satın alma müdürü ile mal ve ürün alımlarında ciddi anlamda tasarrufa gidildi. Şirketin kurumsallaşması adına gece gündüz ve mesai mefhumu gözetmeksizin var gücümüzle çalıştık. Çiftliklerdeki üretimlerin bütünleşmiş tesislerinde tüketimlere hazır hale getirilmesi ve ürünlerin halka sunulması bizleri ciddi anlamda heyecanlandırmıştı.

Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, kurucu başkan CEO Mehmet aydın ile sadece 1 kez yüz yüze görüşme imkânımız olmuş ve bunun haricinde başka bir görüşme veya toplantı söz konusu olmamıştır. Dolayısıyla kendisi sürekli yurt dışında bulunduğundan, konuları ve süreci değerlendirmek adına toplantı veya istişareler yapma imkânımız da maalesef olmamıştır.

Şirketin kurumsallık adına yönetimi tarafımıza tevdi edilmiş ancak finans kısmı kendilerinde kalmış, tüm harcama ve ödemeler ise eski finans müdürü Koray has gül tarafından yürütülmüştür. Bu kısa zaman içerisinde mevcut vaziyetin farklı sorunlara yol açacağı endişesi artık bizlerde var olmaya başlamıştır. Bütün imkânsızlıklara rağmen, bayi temsilcilerimizle üyelerimize daha iyi hizmet sunmanın gayreti içerisinde olduk. Süreç içerisinde Mehmet Aydın’ın ülkeye dönmesi gerektiğini ve şirketin başında bulunması gerektiğini defaatle ifade ettik. Her davetimizde tarafımıza verilen cevap ise “yakında gelirim” olmuştur.

Şirketin genel müdürü olduğum halde çiftliklerin ihtiyaçları, bayilerin ödemeleri, üyelerimizin iadeleri ile ilgili hiçbir yetkimin olmaması ile çalışma şartlarını daha da çıkmaza soktuğunu anlamış oldum. Bir şirkette yönetimin bizlerde, harcama tasarrufunun ise başkalarında olması hali, bizlere olan güvensizlik veya bilmemizi istemedikleri bir şeylerin var olduğu gibi bir evham ile bizleri baş başa bırakmıştır.

Bu itibarla 9 Şubat tarihinden bu yana yaklaşık ‘1 aylık’ süre içerisindeki iyi niyetli çabalarımıza Mehmet aydın bey asla yardımcı olmamıştır. Gelişen sürecin bize hiçbir yol bırakmadığı tarafımızca anlaşıldığından üzülerek, müteessir duygularla çiftlik bank ailesinden ayrılıyor ve yönetim kurulu başkanlığından istifa ediyorum.

Çiftlik bank ta ‘1 aylık’ gibi kısa bir çalışma sürecinde CEO Mehmet aydın tarafından iyi niyetimiz kullanılmış olup kendisi hakkında maddi ve manevi suç duyurusunda bulunacağımı beyan ederim.

Son söz olarak; devletimizin herhangi bir kurumuna veya yargıya hesabını veremeyeceğim bir hususun olmadığını, devletimizin herhangi bir kurumunca talep edilmesi halinde her zaman ‘1 aylık’ çalışma sürecine dair her türlü ifadeyi arz edebileceğimi belirtmek isterim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Niyazi Karakoç"

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

‘’Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviye de faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz.’’

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar