Peri Bacaları'nın yanındaki inşaatın yıkımına başlandı

Peri Bacaları’nın yanına yapılan otel inşaatları gündem olmuş, Kültür ve Turizm Bakanlığı yıkım kararı almıştı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın açıklamasından sonra inşaatların yıkımına başlandığı belirtildi.

Peri Bacaları'nın yanındaki inşaatın yıkımına başlandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
16 Şubat 2019 Cumartesi 10:42

Kapadokya bölgesine yapılan otel inşaatları kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Bu durum sonrasın Kültür ve Turizm Bakanlığı yapılar hakkında yıkım kararı aldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Peri Bacaları’nın yakınına yapılmış ve yapılmakta olan 15 yapının bugün yıkımına başlayacağını belirtmişti

Aktaş, yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde sit alanına yapılmış ve yapılmakta olan yapıların tespitinin devam ettiğini söyledi.

Bu kapsamda ev, iş yeri ve bağ evi olarak kullanıldıkları belirlenen çeşitli türlerdeki yapıları yıkacaklarını dile getiren Aktaş, "Peri Bacaları'nın yakınına yapılmış ve yapılmakta olan 15 yapının bugün yıkımına başlanacak." dedi.

Aktaş, daha önce gerekli uyarılarda bulunulan yapıların da zaman kaybetmeden yıkımına başlanılacağını ifade etti.

Yıkım başlandı

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın açıklamasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri, yıkımı gerçekleştirilecek yapıların bazılarının bulunduğu Göreme'ye sevk edildi.

Ekipler, iş makineleriyle ilk olarak Göreme beldesinde Ozanlar Vadisi girişindeki bir restoranda çalışmaya başladı. İş makineleriyle bahçe duvarını yıkan ekipler, daha sonra restoran olarak kullanılan bölüme geçti.

İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Ramazan Çiftçi, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ve Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz da çalışmaları yerinde takip ediyor.

Göreme beldesinde 11, Ürgüp'te 2 ve Uçhisar ile Avanos'ta birer yapı yıkılacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar