Nagehan Alçı'dan Berat Albayrak yorumu

Geçtiğimiz hafta Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun ekonominin başına geçeceğini iddia eden Nagehan Alçı, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak hakkında bir yorum yaptı.

Nagehan Alçı'dan Berat Albayrak yorumu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
11 Temmuz 2018 Çarşamba 13:23

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuracağı yeni kabinede Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nun da görevlendireceği iddia etmiş, ekonominin başına geçirileceği ileri sürmüştü.

Tahmini tutmayan Alçı, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak hakkında "Bir serbest piyasa iktisatçısı olarak Berat Albayrak" başlığıyla bugün bir yazı yazdı.

Albayrak'ın piyasa ekonomisi ile sermayedarların düşmanı olan devletçi ve planlamacı bir iktisadi anlayışa sahip gibi bir imaj çizdiğini fakat bunun tamamen yanlış olduğunu yazan Alçı, şöyle devam etti:

"Berat Albayrak’ın fikirlerini iyi bilen bir gazeteci olarak şunu söyleyeyim: Bilakis söylenenlerin tam aksine Albayrak tam anlamıyla bir serbest piyasa iktisatçısıdır. Bürokratik devletçilik ve kumandacılığın ekonomik hayata ne kadar zararlı olduğunu yazılarında vurgulamış biridir. Albayrak’ın milletvekili olmadan önce Sabah Gazetesi'nde köşesi vardı. Orada piyasa ve iş dünyası dostu bir iktisadi felsefeye sahip olduğunu örnekleriyle anlatırdı. Zaten kendisi de o dünyanın içinden geliyor. Senelerce bir büyük holdingin CEO’luğunu yaptı. Enerji Bakanlığı sırasında en büyük gayreti enerji piyasasının liberalleştirilmesi yönündeydi. Her zaman enerji üretiminin ağırlıklı olarak özel sektör tarafından yapılması gerektiğini savundu. Albayrak’ı  bir Zekeriya Temizel ya da Mümtaz Soysal kafasındaymış gibi gösterme çabaları Türkiye’ye zarar vermekten başka işe yaramaz..."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar