için kaldı

Murat Ülker, Show Tv'yi satın almak için Ciner Grubu ile anlaştı

azonceoldu.com'un edindiği bilgiye göre Yıldız Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Murat Ülker, Ciner Grubu'na ait Show Tv'yi bünyesine katmak için anlaştı.

Murat Ülker, Show Tv'yi satın almak için Ciner Grubu ile anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Nisan 2018 Salı 19:07

azonceoldu.com'un edindiği bilgiye göre Yıldız Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Murat Ülker, Ciner Grubu'na ait Show Tv'yi bünyesine katmak için anlaştı.

Anlaşmanın ne kadara gerçekleştiği henüz belli olmazken, konuyla ilgili olarak Ülker ya da Ciner Grubu'ndan resmi bir açıklama gelmedi.

'SHOW TV, MURAT ÜLKER'E SATILIRSA KİMSE ŞAŞIRMASIN' 

Radyocu Adem Metan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Show TV, Murat Ülker tarafından satın alınırsa kimse şaşırmasın." dedi.

CİNER GRUBU HANGİ MEDYA KURULUŞLARINI ELİNDE BULUNDURUYOR?

Ciner Yayın Grubu, Gazete Habertürk, Ciner Medya Yatırımları, Ciner Gazete Dergi, Habertürk Gazetecilik ve Matbaacılık, C Yapım Filmcilik, GD Gazete Dergi gibi medya şirketlerine sahip olmasının yanında Habertürk TV ve Bloomberg HT ve bu kanalların radyosunu da elinde tutuyor.

Enerji ve Madencilik ise, Park Termik, Park Teknik, Eti Soda, Park Enerji, Park Elektrik, Silopi Elektrik Üretim, Park Toptan Elektrik Enerjisi Satış, Park Maden ve Riotur sektörlerini sahip. Ticaret, Sanayi ve Hizmet sektörlerinde Park Holding, ETİ Hava Taşımacılığı A.Ş., Park Tıp Sağlık, Havaş, Larespark Hotel, Park Denizcilik, Denmar, Park Sigorta, Park Cam, Ciner Denizcilik, Ciner Gemi, Lares Truzim’e sahip.

Turgay Ciner, 2011 yılında Kasımpaşa Spor Kulübü ve Mayıs 2013'de Show Tv’yi 402 milyon dolara satın aldı.

MURAT ÜLKER KİMDİR?

21 Mart 1959 tarihinde, İstanbul’da hayata gözlerini açan Murat Ülker, Sabri ve Güzide Ülker çiftinin üç çocuğundan biridir. Öğretmen olan dedesi Hacı İslam Efendi, Kırım’dan Trakya’ya gelerek burada yine Kırım göçmeni bir ailenin kızıyla hayatını birleştirdi. Balkan Savaşları’nın olduğu dönemde yeniden Kırım’a dönmek zorunda kaldı. Bu sebeple Murat Ülker’in babası Sabri Ülker’in doğum yeri, Kırım Aluşta’dır. Sovyetler Birliği kurulduktan sonra burada yaşayan Müslümanlara yapılan baskılara daha fazla dayanamayan aile 1929 yılında İstanbul’a taşınma kararı aldı.

Hayatlarının bundan sonraki dönemlerini İstanbul’da geçirme kararı alan Ülker ailesi, 1940’lı yılların başında şekerlemecilik ve Ülker adını verdikleri bisküvi üretim işine başladı. Murat Ülker’in babası ve dedesinin temellerini attığı bu küçük işletme ilerleyen yıllarda adını Yıldız Holding olarak değiştirdi. Murat Ülker, şu an Türkiye’nin en önemli markalarından biri olan Ülker’in sahibi Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.

DAHA ÖNCESİNDE DOĞAN MEDYA GRUBU DEMİRÖREN GRUBUNA SATILMIŞTI

Konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimizin yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Bir milyar yüz milyon Amerikan Doları) "işletme değeri"nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüz doksan milyon Amerikan Doları) "hisse değeri" üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır." 

DOĞAN MEDYA GRUBU'NUN SATIŞ PAKETİNDE NELER VARDI?

Doğan Medya Grubu bünyesinde bulunan kuruluşların tamamı şöyle: Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP), YAYSAT

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar