için kaldı

Münir Özkul’un vefatı sonrası sanatçıların mesajları

93 yaşında hayatını kaybeden Münir Özkul hakkında sanat ve siyaset camiası mesajlarını paylaştı

Münir Özkul’un vefatı sonrası sanatçıların mesajları - Sayfa 1

Ayşen Gruda, "Münir Özkul sadece Türkiye'de değil dünya çapında büyük bir oyuncuydu. Adil bir baba, kızlarına namus ve vicdanı öğreten baba, alicenap iyi bir anne, ben de kızlarıydım. Babamızı kaybettik. Münir Özkul ve Adile Naşit'in yeri doldurulmaz. Yaşarken ne yapıyor diye soruldu mu. Telif hakları verildi mi? Kafamda böyle sorular var. Onun da evlatları var. Çoluğu çocuğu var. Çok zor bir şey değil telif haklarının verilmesi" dedi.

1 20
 
Münir Özkul’un vefatı sonrası sanatçıların mesajları - Sayfa 2

Rasim Öztekin ise "Türk sineması, Türk tiyatrosu ustaların ustasını kaybetti. Münir Abi önemli bir oyuncuydu. Beklenen bir şeydi ama böyle kayıplar kabullenilemiyor. Bıraktı oyunlar, bıraktığı sinema filmleri ile kaybolmayacak. Münir Abi ile yıllarca beraber oyun oynadık. Bir konservatuar, kütüphane, kayboldu, kapandı diye düşünüyorum. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

2 20
 
Münir Özkul’un vefatı sonrası sanatçıların mesajları - Sayfa 3

Hülya Koçyiğit de Münir Özkul'un filmlerde canlandırdığı karakterler gibi çok iyi bir insan olduğunu söyledi. Koçyiğit "Türk sinemasının dev sanatçısı, güçlü, büyük aktörü, iyi yürekli insanı, canım abim sevgili Münir Özkul... Birçok filmde birlikte yer aldığım ustam... Arkanda bıraktığın nice filmlerinle, iyiliklerinle her zaman saygı, sevgi ve hasretle bizlerle, seyircilerinle olacaksın. Mekanın cennet olsun.Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

3 20
 
Münir Özkul’un vefatı sonrası sanatçıların mesajları - Sayfa 4

Ali Poyrazoğlu şu açıklamaları yaptı:

“Türk tiyatro seyircisinin ve sanatseverlerinin başı sağ olsun. Rahatsızlığından dolayı bir kenara çekilmişti. Çok usta, yaptığından emin, usta bir adamdı. Zor bir adam olduğu söylenir. Hiç öyle bir adam değildi, kaymak gibi bal gibi bir adamdı.”

4 20