Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu’nun karşısında asla aday olmam

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Fox Tv'de ekranlara gelen Liderler Fox'ta programına konuk oldu. İnce, 24 Haziran seçimlerini kazanamaması halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu’nun karşısında asla aday olmam
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
16 Mayıs 2018 Çarşamba 21:07

24 Haziran seçimlerine CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak giren Muharrem İnce "24 Haziran'da seçimleri kazanamazsam Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bana danışman ol derse danışman olurum, yardımcı ol derse yardımcı olurum ama asla karşısına aday olmam. Çünkü karşısına aday olmuş bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı yapmış. Ben vefalı bir insanımdır. Yanlışlarını söylerim ama bir daha asla karşısına rakip olarak çıkmam." şeklinde konuştu.

"MECLİS'E YETKİLERİNİ GERİ VERECEĞİZ"

Muharrem İnce, “Türkiye’de şu anda bizzat AYM tarafından rafa alınmış durumda. Şu anda bir kişinin sınırları var sadece. Ben 2002 yılından beri Meclis’teyim. Bugün Türkiye’de yargı, yasama, yürütmeyi tek başına kontrol eden biri var. Üniversite bölünsün diyor, bölünüyor. Türkiye’de kurallar işlemiyor. Böyle bir durumda cumhurbaşkanı olacağım. Ben çok büyük bir zorlukla karşı karşıyayım. Kuralları doğru koyarsak işin içinden çıkabiliriz. 81 milyonun bütçesinin bir cumhurbaşkanı tek başına karar verebiliyor. Ben bu yetkiyi kullanmayacağım. Ben bu yetkiyi Meclis’e geri vereceğim. Yargıyla ilgili yetkileri de kullanmayacağım. Bizde yüksek yargı yetkilileri iliklemesi kolay olsun diye çıtçıtlı cübbe yaptıracaklar neredeyse” açıklamasında bulundu.

"EĞİTİMDE SİYASAL UZLAŞMA OLMADAN ÇÖZECEĞİZ"

Eğitimde siyasal uzlaşma olmadan çözeceğiz diyen Muharrem İnce, "200 bin öğretmen emekli olacak. Sabahçı-öğlenci ve birlikte olan sınıflar ayrılacak. Böylece eğitimin niteliği değişecek. AK Parti döneminde bütçeyi artırdılar ama kalite artmadı. Nasıl başlayacağız eğitime? 20 yılda 10 bakan, 5 sınav değişti. Bir yıl uzlaşma bekliyorum. Bir yıl eğitimi tartışacağız. Eğitimde siyasal uzlaşma olmadan çözemeyiz. Her yıl palavradan reform yapmaktansa siyasal uzlaşmayı yapacağız" şeklinde konuştu.

"ÇİFÇİYE MAZOTU 3 - 3,5 LİRAYA VERECEĞİZ"  

Muharrem İnce, "Benim ekibim ayrı, CHP'deki ekip ayrı. CHP'deki ekip mazotu çiftçiye en düşük 3 liraya verebiliriz dedi. Benim ekibim ise en düşük 3,5 liradan verebiliriz dedi. Bunların ayrıntılarını ayın 19'unda manifestomda en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. CHP'nin manifestosu ayrı benim manifestom ayrı olacak" dedi.

"AF VE BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK"

Af değil adalet lazım diyen Muharrem İnce, "Önce adaleti getirmezseniz yine af getirirsiniz. Adalet olmadan affı getirseniz bir anlamı olmaz. Kızabilirler ama benim gündemimde şu an bedelli askerlik yok. Ama profesyonel orduya geçiş yapılabilir. Türkiye'de terör sorununu çözmeden ben böyle bir şeyi gündeme getirmem" ifadelerini kullandı.

"17-25 ARALIK'TAN SONRA DEVLET FETÖ'YE DESTEK VERDİ"

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "FETÖ ile en acımasız şekilde mücadele edelim ama garibanları yakmayalım. Erin ne günahı var? Sıradan bir memurun ne günahı var? Örgütü bilenlerle destek sağlayanlar bunlar ayrı bir şey. Sıkı durun bir hafta on gün içinde açıklayacağım. Bunlar milat olarak ne aldılar? '17-25' Aralık. 17-25'den sonra devlet FETÖ'ye ekonomik destek sağladı. Bunun belgesini açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde açıklayacağım. FETÖ'cü diye kapatılan okullara nasıl devlet tarafından yardım ettiğini ispat edeceğim." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar