Muhalefetten sert 'asgari ücret' tepkisi: Bu düzeni tarihe gömeceğiz

Milyonlarca işçinin merakla beklediği 2023 yılı asgari ücret rakamı 8 bin 500 TL oldu. Yeni asgari ücret netleşirken siyasilerden peş peşe tepkiler geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Bu düzeni tarihe gömeceğiz'' çıkışında bulunurken Karamollaoğlu, ''Bir kez daha “dağ fare doğurdu!” dedi.

Muhalefetten sert 'asgari ücret' tepkisi: Bu düzeni tarihe gömeceğiz
Son Güncelleme: 22 Aralık 2022 Perşembe 16:07
22 Aralık 2022 Perşembe 16:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların merakla beklediği 2023 yılı asgari ücret rakamını Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Komisyonu’na asgari ücretin 9 bin lira olması önerisinde bulunan TÜRK-İŞ’ten temsilci katılmadı.

Konuşmaya, “Gönlümüz, çalışan temsilcilerini de bugün aramızda isterdi. Ancak taraflardan herhangi biri katılmadığı için hem çalışanların alacakları en az maaş düzeyini hem de buna endeksli pek çok geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamazdık. Nitekim geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşmaya varamadığı halde hükümetçe sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır” sözleriyle başlayan Erdoğan, yeni yıl için asgari ücretin 8 bin 500 lira olarak kararlaştırıldığını duyurdu.

Temmuz ayında yeni düzenlemeyle asgari ücreti 5 bin 500 liraya çıkardıklarını hatırlatan Erdoğan ''Bütün bunları yaparken unutmayalım sırtımızda bu devletin küfesi var.'' dedi.

Kamuoyunun ve TÜRK-İŞ'in beklentisini karşılamayan asgari ücrete muhalefetten de art arda tepkiler geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Saray, TÜİK’in sahte gıda enflasyonunun bile 5 puan altında zam açıklayarak, bu ülkenin 33 milyon vatandaşını soydu" değerlendirmesinde bulundu.

'BU DÜZENİ TARİHE GÖMECEĞİZ'

Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, asıl meselenin asgari ücrete tenezzül etmeyen bir Türkiye’yi yaratabilmek olduğunu söyledi, bunun endüstriyel dönüşümle sağlanabileceğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Sadece Sarayı yolcu etmeyeceğiz, yoksuldan alıp zengine verdikleri bu düzeni de tarihe gömeceğiz." dedi.

''BİR KEZ DAHA “DAĞ FARE DOĞURDU!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, Erdoğan'ın 'küfe' açıklaması üzerinden tepki gösterdi. Bir kez daha “dağ fare doğurdu!” çıkışında bulunan Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

''Bir kez daha “dağ fare doğurdu!” Sırtlarındaki küfede milyarca doları taşıyorlar ama emekçinin alın terinin hakkını taşıyamıyorlar! Bu iktidar, bu anlayış ve bu zihniyet değişmeden sonuç değişmeyecek! Asgari değil, “İnsanca Yaşam Ücreti” için geri sayım başlamıştır…''

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar