için kaldı

Muhalefette ittifak arayışları

Muhalefette ittifak arayışları son günlerde en çok konuşulan konular arasında. Muhalefetin ittifak yapıp yapmayacağı konuşulurken bugün Ankara'da görüşme trafiği yaşandı. Son görüşmede Karamollaoğlu, ''Trafiğimiz yoğun ama trafikte sıkışma yok.'' dedi.

Muhalefette ittifak arayışları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 16:11

ANKARA'DA İTTİFAK TRAFİĞİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu saat 15.30'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Görüşme 17 dakika sürdü.

Karamollaoğlu dün Abdullah Gül ile bir araya gelmişti. Akşener ise, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.

Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın aktardığına göre; ortak aday büyük ölçüde rafa kalktı. Karamollaoğlu, Akşener'in yanından ayrıldıktan hemen sonra partisinin genel merkezine döndü.

CHP heyeti, Karamollaoğlu ile görüşmek üzere yola çıktı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, bugün CHP'li heyetle görüştükten sonra 17:30'da Kılıçdaroğlu ile görüşecek. 

Karamollaoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Karamollaoğlu, ''Trafiğimiz yoğun ama trafikte sıkışma yok.'' açıklamasını yaptı.

Muhalefet ittifak yapacak mı?

Ana Muhalefet Partisi CHP'nin önde gelen isimleri geniş bir ittifak yapmak istediklerini sürekli dile getirmekte. Hatta Parti Sözcüsü Bülent Tezcan konuyla ilgili, ''Türkiye’nin demokratik uzlaşması için en geniş mutabakatın sağlanması gerekir. HDP bunun dışında olsun filanca bunun içinde olsun deme lüksümüz yok" açıklamasını yapmıştı. 

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK OLUR MU?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Altay, "Türkiye yönetilemez hale geldi. Erdoğan bulunduğu bu sıkışık halden kurtulmak için en ufak bir tereddüt göstermiyor. 24 Haziran'daki seçimlere katılıp katılamamasının şartları bellidir. Geldiğimiz noktada demokrasinin tahrip edilmesini kabul edemeyiz. Yargıtay Başsavcılığı'ndan istenen belgede lehine karar olmasına rağmen karar alınamaması müspettir. Siyasi tasarruflarda bulunulması kabul edilemez. YSK'nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, imza atmaması ve atamamasına imkan sağlamak istiyoruz. YSK'nın iktidar ve OHAL ile baskı altında kalmamasını istiyoruz. Demokrasi bizim için değil, herkes içindir. Bu sebeple, demokrasinin kazanması için, yargının siyasi kararının ortadan kaldırılması için 15 sayın milletvekili, istifa ederek İYİ Parti'ye katıldılar." açıklamasında bulunmuştu. 

Bu olayın ittifak olarak adlandırılmaması gerektiğini ifade eden CHP'liler demokratik düzen için bunu yaptıklarını ifade etmişti. 

MERAL AKŞENER: ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKMEM

24 Haziran seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, "Bana Gül için çekil derlerse çekilmem. Kendim de çatı aday olmam. Herkes kendi adayı ile çıksın. İttifak, Saadet ve DP ile milletvekilliği için olacak” demişti.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU İTTİFAK YAPACAK MI? 

Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklarını ısrarla vurgulamıştı. Bunun içinde adaylar arasında Abdullah Gül adının güçlü bir şekilde geçtiğini söylemişti. SP'deki genel eğilim, ilk turda kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarıp, ikinci turda hayır cephesinde yer alan diğer muhalefet partileriyle "ilkeler" etrafında varılacak uzlaşma doğrultusunda birlikte hareket edilmesi yönünde. Milletvekili genel seçiminde SP'nin oyu, yüzde 10 barajını aşmaya yetmediği için, parlamentoya girmesi için ittifak bir anlamda zorunlu görünüyor.Bütün partilerle temas içinde olacakları mesajını veren Karamollaoğlu, "AK Parti çeşitli kanunlar yapılırken fikirlerimizi alırsa elbette onlara ileteceğiz. Muhalefetteki partilerle de elbette dirsek temasında bulunacağız. Bizim siyasi üslubumuz kucaklamayı emrediyor, kutuplaşmayı değil" diyerek kapıları açık tutuyor.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar