için kaldı

Abdulkadir Selvi: Muhalefet ikna olmadı

Yazar Abdulkadir Selvi, Bakan Çavuşolu’nun yaptığı Libya tezkeresi ziyareti hakkında muhalefetin ikna olmadığını söyledi.

Abdulkadir Selvi: Muhalefet ikna olmadı
Son Güncelleme: 31 Aralık 2019 Salı 09:22
31 Aralık 2019 Salı 09:20

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek Libya tezkeresi hakkında bilgilendirdi. Hürriyet yazarı Abdulkarin Selvi muhalefetin ikna olmadığını söyledi.

Selvi’nin yazısı şöyle;

“Libya’ya asker gönderme tezkeresi Meclis’te görüşülmeden önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. AK Parti ve MHP’nin milletvekili sayısı tezkerenin geçmesi için yeterli. Ancak Çavuşoğlu’nun muhalefet liderlerini bilgilendirmesi, tezkere oylamasından öte bir anlam taşıyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, Kılıçdaroğlu ve Akşener’e verdiği bilgilerde üç noktanın ön plana çıktığı söyleniyor.

1- Akdeniz’de Türkiye karşıtı bir denge oluşturulmak istendiği.

2- Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz yatakları üzerinde söz sahibi olabilmemiz için Libya’daki varlığımızın önemli olduğu.

3- Libya ile imzalanan Münhasır Ekonomik Bölge Mutabakatı’nın sahaya yansıması için Libya’da BM tarafından tanınan Serrac’ın başında olduğu meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin devam etmesi gerektiği.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, Libya’daki içsavaşta Türkiye’nin yerinin olmadığı, Libya’nın Suriye’ye benzeme ihtimali ve Türkiye’nin Libya’daki savaşın tarafı olmaması yönünde adeta görüş birliği içindeler.

Görüşmede Kılıçdaroğlu ve Akşener Libya içsavaşında taraf olmak yerine Hafter ve Serrac arasında arabulucu olmayı, askeri güç yerine diplomasi seçeneğinin ön plana çıkarılması önermişler. Bakanın ziyareti muhalefeti ikna etmeye yetmedi. Kılıçdaroğlu iktidara karşı Voltran oluşturmak için muhalefet turuna çıktı"

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar