MSB’den Bakan Akar’ın sözleri hakkında yeni açıklama

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sırasında Bakan Akar, ‘mesajınızı verdiniz, tamam’ ifadelerini kullanmış ve bu sözler tartışmalara neden olmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, Akar’ın bu sözlerine açıklık getirdi.

MSB’den Bakan Akar’ın sözleri hakkında yeni açıklama
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
25 Nisan 2019 Perşembe 08:35

Ankara Çubuk’ta şehit cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saldırıya uğramış, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar saldırı sırasında “Çubuklu kardeşlerim mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükunetle burayı boşaltıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 Akar’ın bu sözleri gündemde tartışmalara neden olmuştu. Akar, bu sözleri "Oradaki amacımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun uzunca bir süredir kaldığı evden bir an önce, sağ salim ayrılmasını sağlamak, halkı dağıtmaktı” amacıyla söylediğini belirtmişti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Habertürk’te yer alan habere göre, Milli Savunma Bakanlığı, Akar’ın bu sözleri hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Orada hitap edilen Çubuk halkının geneli. Halk 'terörü bitirin, kanımız yerde kalmasın' diyor. 'Mesaj alındı, gereğini yapıyoruz' sözleri, teröre karşı TSK'nın mücadelesi aralıksız sürdürülüyor anlamındadır. Sayın Bakan evin önünde, kendi korumalarını ve tüm güvenlik güçlerini seferber ederek, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun koluna girerek, oradan emniyetli bir şekilde ayrılmasını bizzat sağlamıştır.

Bakanın samimi gayretini ve söylediklerini değişik yerlere çekmek yanlıştır ve ayrıca provokatiftir. Sayın Kılıçdaroğlu'na tekrar geçmiş olsun diyoruz. Şiddeti kınıyoruz. Şehidimizin ailesine ve yakınlarına tekrar başsağlığı ve sabır diliyoruz. Şehidimizin kanı yerde kalmamıştır. Operasyonlarımız yüksek bir tempo ve şiddetle devam etmektedir.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar