Rusya ile ortak devriye tamamlandı

Soçi Mutabakatı sonrası Fırat'ın doğusunda ilan edilen ''güvenli bölge''deki Türk-Rus ilk ortak devriyesi tamamlandı. Derbesiye bölgesindeki devriye yaklaşık 4 saat sürdü

Rusya ile ortak devriye tamamlandı
Son Güncelleme: 1 Kasım 2019 Cuma 16:32
1 Kasım 2019 Cuma 16:03

Rus askeri unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırında ilk ortak devriyesi tamamlandı. Öğlen saatlerinde başlayan devriye 4 saat sürdü.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinin 20 kilometre batısındaki Sevimli köyü mevkisinden Türk bayraklı zırhlı araçlardan oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek Rus askeri konvoyuyla buluştu.

TSK ve Rus unsurları, Derbesiye kırsalında kara devriyesi gerçekleştirdi.

Suriye rejimine bağlı 18 askerin 31 Ekim saat 22.20’de Derbesiye’de Rus askerlerine teslim edildiği bildirildi.

10 asker şehit oldu, 144 asker yaralandı

Bakanlık kaynakları, şu ana kadar 10 askerin şehit olduğunu, 144 askerin de yaralandığını bildirdi. Barış Pınarı Harekatı’na destek veren Suriye Milli Ordusu’nda (SMO) da 133 askerin şehit olduğu, 495 askerin de yaralandığı açıklandı. Operasyon kapsamında 400’den fazla mayın ve EYP etkisiz hale getirilirken, bomba yüklü bir araç da imha edildi.

Rejimle çatışmaya girildi mi?

Suriye’nin kuzeyinde bulunan TSK’nın Suriye rejimiyle herhangi bir çatışmaya girmediği de vurgulandı.

Diğer yandan sivillerin zarar görmemesi için hassasiyet gösterildiği bildirilirken, sivillere zarar geldiği iddiası olması durumunda ise gerekli mekanizmaların işletilip, konunun araştırılacağı belirtildi. Güvenlik kaynakları “Suriye’deki Rus yetkililerle arzu etmediğimiz çatışmaların önlenmesi için her gün temas var” açıklaması yaptı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar