MSB açıkladı! S-400’ler Ankara'ya geldi

Milli Savunma Bakanlığı,S-400'lerin birinci grup malzemelerinin Ankara'ya geldiğini açıkladı. Bakan Çavuşoğlu S-400'lerin teslimatıyla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

MSB açıkladı! S-400’ler Ankara'ya geldi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
12 Temmuz 2019 Cuma 10:44

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada S-400 hava ve füze savunma sistemlerinin birinci grup malzemelerinin Ankara'ya geldiği duyuruldu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı/Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı" denildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır."

İlk Rus uçağının ardından S 400 parçalarını taşıyan ikinci ve üçüncü uçakların da indiği belirtildi.

 

Türkiye, Rusya ile S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedariki ile ilgili Nisan 2017'de bir sözleşme imzalamıştı. Anlaşma kapsamında Türkiye'ye 2 adet S-400 bataryasının teslim edilmesi bekleniyor. Rus askeri kargo uçakları tarafından Türkiye'ye getirilen S-400'lerin teslimatının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtiliyor.

S-400'lerin nereye konuşlanacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Mürted Hava Meydanı'nın önemli adaylardan biri olduğu konuşulmuş, bataryalardan birinin de Suriye sınırındaki şehirlere konuşlandırılabileceği iddia edilmişti.

Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400'lerin teslimatı hakkında, "Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek" dedi

S-400'lerin özellikleri

S-400 hava ve füze savunma sistemleri, Rusya tarafından 1993'te geliştirilmeye başlandı ve 2007'de faaliyete alındı.

İnsansız hava araçları, uçaklar ile kruz ve balistik füzeleri imha etme kapasitesine sahip olan S-400'lerin azami menzilinin 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifanın da 30 kilometre olduğunu biliniyor.

145 kilograma kadar savaş başlığı taşıyabilen S-400 füzeleri, her hedefe iki füze kilitleyerek eşzamanlı 80 hedefi vurabilme kapasitesine sahip.

Kısa, orta ve uzun menzillerde füzeleri aynı anda kullanabilen S-400, 600 kilometre uzaklıktaki hedefi algılama özelliğine sahip ve saniyede 4,8 kilometre hızla füze gönderilebiliyor. Sistem, hedefe 10 saniyeden daha az sürede tepki veriyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar