Milletvekili adaylığı için e Devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır?

Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Milletvekilli adaylığı için başvuru yapacaklar gerekli olan sabıka kaydı belgesini e Devlet üzerinden alabilecekler.

Milletvekili adaylığı için e Devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
25 Nisan 2018 Çarşamba 11:36

Türkiye adım adım 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek olan erken seçime gidiyor. Seçim çalışmaları son hız devam ederken erken seçimle ilgili birtakım gelişmeler hakkında açıklama yapılıyor. Erken seçim için Milletvekili adayları başvurularını tamamlamaya çalışıyor.  Başvuru süreci henüz aktifken Adalet Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Milletvekili adaylarını alması gereken sabıka kaydı kuruma gitmeden e Devlet üzerinden alınabilecek.

E Devlet Milletvekili adaylığı başvurusu nasıl yapılır?

Dün başlayan yeni uygulama, 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimiyle yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin büyük ilgisini çekti. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile Türksat'ın çalışmasıyla Milletvekilliğine aday adayı olacakların, daha önce adliyelerdeki ilgili birimlerden aldıkları adli sicil kayıtları e Devlet'e taşındı.  E Devlet üzerinden erişmelerine yönelik başlattığı uygulamanın ilk gününde 1531 işlem yapıldı.

Adli sicil kaydına ulaşmak isteyenler, e Devlet'e giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı’nın sunduğu hizmetler bölümünde yer alan "Adli Sicil Kaydı Sorgulama" alanında gerekli yerleri dolduracak. Adaylar, belgenin neden verileceğinin belirtildiği bölümde, "Milletvekili adaylığı" alanını işaretleyecek. Adaylar, gerekli yerleri doldurduktan sonra elektronik ortamdan milletvekilliği adaylığı için sabıka kaydına erişebilecek.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde, milletvekilliğine aday adayı olacakların sabıka kayıtlarını e-devlet üzerinden alarak, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) iletebileceğini belirterek, "YSK ile de görüşüldü, onlar da kontrol edebilecek. Sistemi açtık. 'Milletvekilliği adaylığı' diye bir buton koyduk, bugün itibarıyle başladı." dedi.

Adalet Bakanlığının, adli sicil kayıtlarının e-devletten alınmasına ilişkin bir çalışması olduğunu anlatan Gül, şunları söyledi:

"Milletvekili adayları, adliyeye gitmeden sabıka kayıtlarını e-devlet üzerinden alabilecekler, Yüksek Seçim Kuruluna verebilecekler. YSK ile de görüşüldü. Onlar da kontrol edebilecek. Sistemi açtık. 'Milletvekilliği adaylığı' diye bir buton koyduk. Bugün itibariyle başladı. Vatandaşlarımız adliye koridorlarında sabıka kaydı için uğraşmayacaklar, milletvekilliği için. Adalet Bakanlığı e-devlet üzerinden entegre etti. Dolayısıyla oradan tıklayarak adaylık için başvurularını yapabilirler, herkese hayırlı olsun."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar