MHP'li başkan bedelli asker oldu

Afin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için MHP İl Başkanı olduğu dönemde dilekçe veren Adem Evcil, bedelli askerlik yapmak için Amasya’ya gitti.

MHP'li başkan bedelli asker oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 10:16

Zeytin Dalı Harekatı operasyonu zamanında MHP Bolu İl Başkanlığı görevini yürüten Adem Evcil, Milli Savunma Bakanlığı’na dilekçe vermişti. Evcil’in geçen hafta bedelli askerliğini yapmak için Amasya’ya gitti.

Dilekçe yazmasına rağmen askerliğini bir süredir tecil ettirdiği için yapmadığı öğrenilen Adem Evcil, bedelli askerlik yasasının çıkmasıyla Milli Savunma Bakanlığı'na başvurdu. 15 bin TL karşılığında bedelli askerlik için başvurusu kabul edilen Adem Evcil 21 günlük temel eğitim için 9 Ekim'de Amasya'ya gitti.

Adem Evcil için 8 Ekim'de bir restoranda askere uğurlama eğlencesi düzenlendi. Eğlenceye Bolu Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Akgül ve bazı partililer de katıldı. Adem Evcil eğlenceden çekilmiş olan bir fotoğrafı da bedelli askerlikten bahsetmeden "Güzel insanlar biriktirin. Sağlığınıza iyi gelir. Her şey için teşekkürler." yazarak paylaştı. Evcil ayrıca askere gidişini sosyal medya hesabından yine bedelli askerlikten bahsetmeden “27 Ekim’e kadar şehir dışındayım arayıp ulaşamayan tüm dostlarımıza duyurulur.” diye duyurdu. Evcil'in askerliğini bedelli olarak yaptığını duyulması sosyal medyada tepki çekti.

Adem Evcil'in ayrıca 24 Haziran seçimleri öncesinde seçim çalışması sırasında söylediği "Birçok yerde kara propaganda yapıyorlar. Duyduklarım karşısında şok oluyorum. Eğitim hayatım Bolu’da geçti. Kur’an Kursu’nda büyüdüm, İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Adem başkan koyu solcu, Atatürkçüymüş. Bunu söyleyen kim? Bunlar.” sözleri de tepki çekmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar