MHP'de milletvekili adaylığı ücretleri ne kadar?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimleri için MHP Milletvekili adaylığı ücretleri belli oldu.

MHP'de milletvekili adaylığı ücretleri ne kadar?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 14:03

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından 24 Haziran için erken seçim süreci başlamış oldu. Seçime dair gelişmeler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Peki ya MHP Milletvekili aday adayı ücretleri belli oldu mu?

MHP'de milletvekili adaylığı ücretleri ne kadar?

MHP Genel Merkezi'nde 27. dönem milletvekili aday adaylığı başvuru kayıt bürosu hazırlıkları devam ediyor. Erken seçim sürecinden sonra MHP Milletvekili aday ücretleri belli oldu. Milletvekili başvuru ücreti 2 bin 500 olarak belirlendi. Gaziler ve engelliler ise ücretsiz olarak başvuru yapabilecek.

MHP erken seçim süreci gelişmeleri..

Erdoğan’dan MHP uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün milletvekilleriyle yaptığı kahvaltıda bir dizi uyarıda bulundu. Vekillere "Bize halktan yüksek teveccüh var diye gevşemeyin" diyen Erdoğan, 'Cumhur İttifakı' ile ilgili de "İttifak yapıyoruz diye MHP’ye de oy kaptırmayalım. ‘Nasıl olsa MHP de bizden, MHP’ye de oy verelim’ havasına girmesin kimse" dedi.

MHP oy için “saçma ifadesi

MHP’li vekiller belli etmemeye çalışsa da gözleri listede. Seçim ittifakı nedeniyle baraj kaygısı olmamasının MHP’lileri güvenli bölgede tuttuğu gerekçesiyle rahatlık verdiği dikkatleri çektiği belirtildi. Seçimlerde MHP’lilerin izleyeceği propaganda merak konusu. Adının yazılmasını istemeyen bazı milletvekillerinin meydanlarda MHP’nin Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için oy istemesinin "saçma" olacağını ifade ettiği aktarıldı. MHP’li vekile göre, AKP ile MHP sadece ittifak ortağı, koalisyon ortağı ya da hükümet ortağı değil. Bu nedenle MHP, seçim meydanlarında kendisine oy isteyecek.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar