Bahçeli’den Akşener’e ‘mitil’ tepkisi: Biz mitil attık, onların beti benzi attı

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, kendisini eleştiren İYİ Parti lideri Akşener’e “Zavallılar nereden bilsin mitili, onların çoktan tutuşmuş fitili. Biz mitil attık, onların beti benzi attı.” sözleri ile yanıt verdi.

Bahçeli’den Akşener’e ‘mitil’ tepkisi: Biz mitil attık, onların beti benzi attı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
26 Haziran 2019 Çarşamba 11:30

MHP’nin hiçbir taahhüdünü unutmadığını söyleyen Bahçeli şu açıklamaları yaptı;

“Hiçbir vaadini ihmal ve inkar etmemiştir. Millete hizmet aşkıyla dolu bir hayat ve siyaset çizgimiz vardır. bizim çizgimizde eğrilik, yamukluk görülmemiştir. Yarım asrın onuruyuz. Müspet istikamette geliştik, büyüdük ama öz değerlerimizden kopmadık. Ülkülerimizin rotasından savrulmadık. Siyaseti adam gibi yaptık. Ülkemizin yörüngesinden asla çıkmadık.

23 Haziran seçimi sürecinde neye inanıyorsak, neyi doğru buluyorsak tavrımızı ve duruşumuzu buna göre belirledik. Tarafız ve tarzımız bilinmekteydi. Cumhur ne diyorsa ona kulak verdik. Cumhur İttifakı'nın hedefleri doğrultusunda gece-gündüz demedik, gerçekten üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Müsterihiz. Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın. Hiç kimse orasını burasını oynatmasın, herkes dilinin ayarına dikkat etsin. Aklına geleni işleyip, her ağacı taşlamaya yeltenmesin.

“Biz mitil attık, onların beti benzi attı”

MHP İstanbul'da doğrunun, dik duruşun, tarihi mirasın, milli bekanın, milli dayanışmanın safında sağlam şekilde yerini almıştır. MHP, İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın başarısı için ter dökmüş, emek vermiştir. İstanbul'a bir mitil attık gelin görün hepsi toz toprak gibi havaya kalktı. Malum isim ve çevreler mitilimizi duyunca militanlaştıkça militanlaştılar. Zavallılar nereden bilsin mitili, onların çoktan tutuşmuş fitili. Biz mitil attık, onların beti benzi attı.

MHP dediğini yaptı, sözünü tuttu. Özünün gereği neyse sahaya yansıttı. İstanbul'a gelmediğimizi uyduranlar, bir gece kalıp döndüğümüzü söyleyenler, iyi görünümlü kötülerdir. Bunlara ne söylesek beyhudedir. Bunları tarih ve tavzih etmek için 3 maymun metaforu bile yetmeyecektir.

Tek adam iddiaları 23 Haziran’da emel sahiplerini mahçup etmiştir. Türkiye’ye 23 Haziran’da dünyaya bir demokrasi dersi vermiştir. Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Bunun sonuçlarını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 23 Haziran’ın neticesi ne olursa olsun Cumhur İttifakı 31 Mart’ta başarısını tescillemiştir.

CHP, YSK’nın seçim iptal kararını haksız şekilde tartışmaya açmış ve karalamıştı. Kılıçdaroğlu’nun ‘23 Haziran iptal edilirse tepki göstermeyeceğim’ demesi, bir şımarıklığın göstergesidir. Teröre karşı  Pençe Harekatı yapan Türkiye sosyal medyadaki ahlaksız fitneleri ortadan kaldırmalıdır.

İstanbul’a konvoyla girişimizi geriye alıp İzmir Marşı koyanlar bilmelidir ki, yedikleri haram lokmalar günü geldiğinde boğazlarına duracaktır. Cumhur İttifakı ileriye bakmalıdır.

“S400’ler bir varoluş meselesine dönüşmüştür”

Türkiye'nin egemenlik haklarına karşı saldırı sahnededir. ABD'nin S400 üzerinden ülkemizi tehdit etmesi bir defa devlet olma vasfımıza hakarettir. Türkiye bir yol ayrımındadır; ya bu tehditlere boyun eğeceğiz ya da S400'leri temmuzda ayıp konuşlandıracağız. Bunun başka bir seçeneği kalmamıştır. ABD, devletten taviz istemektedir. S400'leri alırsanız tehditlerinin bizim nezdimizde hiçbir geçerliliği yoktur. S400'lerin alınması bir varoluş meselesine dönüşmüştür. Türkiye'nin karar organları bellidir. Türkiye teslim olmamalıdır, taviz vermemelidir. S400 almak milli devletimiz için de vazgeçilmezdir.

“Çipras, denize dökülen dedelerinden ders almalıdır”

ABD Başkanı İran'a yaptırımlar açıklamıştır. Bu ülkede pek çok kişiyi hedef alan yaptırımları imzalamıştır. ABD Başkanı'nın freni iyice boşalmıştır. ABD sorumsuzdur, kontrolsüzdür, duyarsızdır, kaygısızdır. Yaşanan restleşmelerin çatışmaya dönüp dönmeyeceğini kestirmek zordur.

Doğu Akdeniz'de sabrımız taşma noktasındadır. Yunanistan ateşle oynamaktadır. Topal ördek Çipras, Türkiye'yi önleyeceklerini ifade etmiş, zırvada zirveye çıkmıştır. Yunan hükümeti bilmelidir ki Ege ve Akdeniz'de önümüzü kesecek bir korsan anasından doğmamıştır. Çipras kendini tarihe vermeli, İzmir'de dökülen dedelerinden ders almalıdır. Yunan falan dinlemeyiz, gideceğimiz yere kadar gideriz. Karşımıza çıksın da başına neler geleceğini görsün. Sondaj gemileri faaliyetlerine devam etmelidir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar