MHP Genel Başkanı Bahçeli: CHP Genel Başkanı derhal özür dilemeli!

MHP lideri Bahçeli, "CHP'li bir grup başkanvekili Kur'an kursları için ucuz, din dışı bir bürhanda bulunmuştur. Dinimize laf söyletmeyiz. Bu saygısız ve edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı'nın aziz milletimizden derhal özür dilemelidir" dedi

MHP Genel Başkanı Bahçeli: CHP Genel Başkanı derhal özür dilemeli!
Son Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 11:29
4 Ocak 2022 Salı 11:05

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

"2021 yılı Covid-19 salgını gölgesinde geçmiştir. Maalesef salgın tüm dünyayı etkilemektedir. Vefat sayısı 5,5 milyona dayanmıştır. Ekonomiden ticarete, diplomasiden siyasete hayatın her alanında virüsün tahribatı hakimdir. Ülkemizde vaka sayılarının artış trendinde olması dikkat edilmesi gereken bir husustur. Hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmek çok mahsurludur. 2022 yılında Covid-19'un yenilmesi her vatandaşımızın mücadeleye destek vermesine bağlıdır. Sağlık çalışanlarımız fedakarca çalışmaktadır. Maaşlarındaki iyileştirmeyi de gerçekleştirmemiz şarttır.

"KORONANIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

2022 yılının bir yandan korona illetinden kurtulmak için umut verici olması, yeni dünya mimarisine hazırlık dönemi halinde geçmesi samimi dileğimdir. Türkiye zaafa uğramayacak, zayıf düşmeyecektir. Virüs istilası insan iradesinden daha üstün değildir. Biz bu virüsün kökünü kazıyacağız ve selamete kavuşacağız."

MHP lideri Bahçeli, "2021 yılı insan hakkı ihlalleri, asimetrik kapışmalar, ekonomik saldırılar, etnik gerilimler, doğal afetler, göç dalgaları, kanlı darbeler, çok kutupluluk sancıları yaşanmış ve daha da sertleşmiştir" dedi.

KURAN KURSU TARTIŞMASI

Bahçeli, "CHP'li bir grup başkanvekili Kuran kursları için ortaçağ zihniyeti diyerek din dışı bir bühtanda bulunmuştur. Namazda gözü olmayanların ezanda kulağı olmazmış. İman, nasip işidir, Allah'ın ikramıdır. İnanıp inanmamak herkesin bileceği şeydir. Dinimize laf söyletmeyiz, kitabımıza ortaçağ zihniyeti diyenlerin yanına bırakmayız. Bu saygısız ve edepsiz sözden dolayı CHP Genel Başkanı'nın özür dilemesini bekliyoruz. Allah bunlardan milletimizi de ülkemizi de korusun diyorum. CHP zihniyeti mağlup olmaya mahkumdur" dedi.

GÖÇMEN PROBLEMİ

Küresel göç probleminin çözülmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "2021 yılında ülke ve dünyada öne çıkan başlıklardan birisi de Kabil'in alınmasıyla Taliban'ın ikinci iktidar döneminin başlamasıdır. Afganların ibretlik görüntüleri simgesel bir travma olarak hafızalarımızdadır. Ekonomik sıkıntılar, terör, iç karışıklık, baskı ve zulüm başta olmak üzere yerinden kopan insanların küresel dengeleri çok boyutlu etkilediği malumunuzdur. Yunanistan'ın göçmenlere yönelik insanlık dışı muameleleri, AB'nin parasal maliyet gözüyle bakıp sessiz kalması çözülmesi gereken başlıklardır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"2022 yılında göç ve göçmen probleminin müşterek irade ile çözüme kavuşturulması ertelenemez bir hedef olmalıdır. Geri dönüşlerinin güvenli bir şekilde yapılması zaruridir. Ülkemize sığınmış suçsuz insanlar üzerinden provokasyon inşa etmeye çalışmak Türkiye düşmanları tarafından sipariş edilen örtülü bir operasyondur. Partimizin simgelerini kullanıp çeteleşmeye, sokak eylemlerine heves edenlerin enselerinde nefesimiz olacaktır."

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2021 yılında ülkeler arası güç rekabeti, bölgesel çatışmalar artış kaydetmiştir. Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmelerin sonuçları kısa sürede anlaşılmış olacaktır. Kafkaslarda patlayacak bir savaş halinin Karadeniz'e kıyısı olacak tüm ülkeleri zora sokacağını ifade etmek için kahin olmaya gerek yoktur. Nükleer savaştan bahsedilmesi başka bir risk olarak karşımızdadır" dedi.

YUNANİSTAN'A: SABRIMIZI TEST ETMEKTEN VAZGEÇMELİ

Bahçeli, "Bir diğer sorun alanları da Suriye, Libya, Akdeniz'dir. Yunanistan'ın silahlanma yarışı, Ege'de Lozan'ı ve uluslararası hukuku çiğnemesi, deniz yetki alanlarımıza musallat olması ilkel tahakküm hamleleridir. PKK'ya, FETÖ'ye kucak açan, kiralık uşak devlet sabrımızı test etmekten vazgeçmelidir. Yunanistan, Fransa'dan aldığı savaş uçaklarına, savaş gemilerine fazla güvenmemelidir. Hiç kimse bize güç gösterisi yapmasın. Ege ya barış ve huzur denizi olacaktır ya da Türkiye yeni bir zafere imza atmasını bilecektir" dedi.

MHP lideri Bahçeli, "Merkel iktidarı Almanya'da sona ermiş, yeni yönetim görevi devralmıştır. Fransa'da seçimler yapılacak kimin Cumhurbaşkanı olacağı netleşecektir. Kasım ayında da ABD'de kongre seçimi vardır. Biden yönetiminin saldırgan ve savruk tutumunun sandığa nasıl yansıyacağı belirginlik kazanacaktır" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar