için kaldı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen serbest bırakıldı

Halk TV’de katıldığı programda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polisler eşliğinde adliyeye götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından Akpınar ve Gezen mahkemeye sevk edildi. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen serbest bırakıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
24 Aralık 2018 Pazartesi 10:09

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında Halk TV’de katıldığı bir programda söyledikleri sözler nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen polisler eşliğinde adliyeye götürüldü. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adliyede savcılığa verdiği ifadelerinde "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dediği belirtildi

Akpınar ve Gezen işlemlerin ardından adli kontrol talebiyle mehkemeye sevk edildi.

Akpınar ve Gezen serbest bırakıldı

Mahkeme, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. İki isim için yurt dışı çıkış yasağı konuldu.

“İfade vermeye gidiyoruz”

Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Metin Akpınar, sivil aracına bindi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü

“Kimseye bu hakkı vermiyorum”

Müjdat Gezen ise şu açıklamaları yaptı:

“Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum.”

 Metin Akpınar’ın avukatlarından açıklama

Sanatçı Metin Akpınar’ın avukatlarınca yapılan açıklamada, “Programda konuşulan konular, bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş, bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur” denildi.

Metin Akpınar’ın avukatları Atilla Hekimoğlu, Burçin Hekimoğlu ve İrem Hekimoğlu tarafından müvekkilleri hakkında başlatılan soruşturma üzerine yazılı açıklama yapıldı.

"Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş"

Açıklamada, sanatçı Metin Akpınar’ın 21 Aralık’ta konuk olduğu Halk TV’de yayınlanan “Halk Arenası” programında konuşulan konuların çok yanlış anlaşıldığı ve birtakım üzücü, hatalı çıkarımlar yapıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

“Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur. Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz.”

Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen'den açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında televizyon programında sarf ettikleri sözler nedeniyle soruşturma başlatmasının ardından, Müjdat Gezen'in avukatı Celal Ülgen’den konuyla ilgili açıklama geldi. Ülgen, “Siyasetçiler neden hoşgörülerini evde unuturlar anlamıyorum. Siyasetçileri anlıyorum ama savcılar neden bu kadar ivedi davranıyor bunu bir türlü anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

-

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar