Meteoroloji uyardı... Hortum ve doluya dikkat

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı bandında deniz üzerinde hortum oluşma riski ile yerel dolu yağışı ihtimali bulunuyor.

Meteoroloji uyardı... Hortum ve doluya dikkat
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
29 Ocak 2019 Salı 19:36

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Çarşamba ve Perşembe günleri Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde meydana gelecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte Muğla, Antalya ve Mersin illerimizin kıyı bandında deniz üzerinde hortum oluşma riski ile yerel dolu yağışı ihtimali bulunmaktadır.

Vatandaşlarımız ve ilgililerin meydana gelmesi muhtemel kuvvetli meteorolojik olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir.

Bu sistemin Cuma günü yurdun büyük bölümünde, Cumartesi günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Hafta sonu ile önümüzdeki hafta başı yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor. Önümüzdeki bir hafta boyunca hava sıcaklıklarının, Orta Akdeniz'den gelen ılık hava akımlarının etkisi ile yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar