Mersin'de saatlerdir süren orman yangını kontrol altına alındı

Mersin'in Gülnar ilçesinde dün sabah saatlerinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle büyümüştü. Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu ulaşıma kapanırken bölgedeki evler tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Alevler, saatler sonra havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Mersin'de saatlerdir süren orman yangını kontrol altına alındı
Son Güncelleme: 8 Eylül 2022 Perşembe 14:35
8 Eylül 2022 Perşembe 14:31

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi Karadere mevkisindeki ormanlık alanda dün sabah henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava araçları ve yer ekipleri sevk edildi.

5338482-copy.jpg

4 İLDEN EKİPLER GİTTİ

Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu bölgede, Adana, Antalya, Karaman ve Konya'dan ekipler ile uçak ve helikopterler de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangına 11 uçak, 29 helikopter, 138 arazöz ve 850 personelle müdahale ediliyor. Çalışmalara AFAD, UMKE, jandarma ve vatandaşlar da destek veriyor.

5337353-copy.jpg

ARAZÖZ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

Öte yandan, söndürme çalışmalarına katılmaya giden bir arazöz Delikaya Mahallesi'nde şarampole devrildi. Kazada yara almayan arazöz sürücüsü kendi imkanıyla araçtan çıktı.

5337324-copy.jpg

'ALLAH'IN İZNİYLE YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ'

Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız da yangın alanında incelemede bulundu, çalışmaları takip etti. Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar da yangına müdahale eden ekiplere, hortum çekerek yardımcı oldu.

5339942-copy.jpg

Ünüvar, yangına müdahalenin devam ettiğini belirterek, "Şiddetli rüzgara rağmen 4-5 uçak müdahale ediyor. Sıkıntı yaşayabilecek vatandaşlarımızın tahliyesiyle ilgili çalışmalar devam etmekte. Allah'ın izniyle yangını söndüreceğiz." diye konuştu.

5337786-copy.jpg

CHİNOOK VE SİKORSKYLER GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Mersin Valiliği'nin talebi üzerine Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına destek gönderdi.

5341342-copy.jpg

Kara Kuvvetleri'ne ait 3 adet S-70 (Sikorsky), 5 adet AS-532 ve 1 adet CH-47 (Chinook) tipi helikopter yangına havadan müdahale ediyor.

5337999-copy.jpg

KOMANDOLAR BÖLGEDE

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına destek veren Mehmetçik de yangını kontrol altına alabilmek için seferber oldu.

5341339-copy.jpg

Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle komandolar, köylüleri ve hayvanlarını tahliye etti.

ALEVLER SİLİFKE'YE DE SIÇRADI

Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Silifke'nin Hırmanlı Mahallesi'ne kadar yayıldı. Mahallede farklı mevkilere sıçrayan yangın nedeniyle bir akaryakıt istasyonu, dinlenme tesisi ve bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı.

a1.jpg

GECE GÖRÜŞ SİSTEMLİ HELİKOPTERLERLE MÜDAHALE

Bölgede gece boyunca yer ekiplerinin yanı sıra gece görüş ve uçuş sistemli 3 helikopterle yangına müdahale edildi. Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı noktalara sıçrayan yangına sabah saatlerinde de hava ve yer ekiplerinin müdahalesi sürüyor.

a2.jpg

MERSİN-ANTALYA KARA YOLU KAPATILDI

Yangın nedeniyle ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya D-400 kara yolunda da tedbirler sürdürülüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Büyükeceli Orman İşletme Müdürlüğünde yaptığı açıklamada, "Mersin’deki orman yangını bu saat itibariyle kontrol altına alındı” dedi. Tiryaki, yangında yaklaşık bin 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü de belirtti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar