Melih Bulu: Asla istifa etmeyi düşünmüyorum

Rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu günler sonra ilk kez konuştu. Atanmasının ardından protesto ve tepkilerin artmasının ardından bir anda Türkiye’nin gündemindeki isim olan Prof. Dr. Melih Bulu yaptığı açıklamada, istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Melih Bulu: Asla istifa etmeyi düşünmüyorum
Son Güncelleme: 3 Şubat 2021 Çarşamba 11:35
3 Şubat 2021 Çarşamba 11:27

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Bulu'nun atanmasını protesto eden bazı akademisyen ve öğrenciler, Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş’ta eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Mansur Yavaş, Melih Bulu’yu istifaya davet etti

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir mektup yayınlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bir mektup paylaşarak rektör Bulu'yu “Sizi gerek üniversitede huzuru sağlamak gerekse ülkemizde kutuplaşmayı önlemek adına, makamınızdan istifaya davet ediyorum.” sözleriyle istifaya davet etti.

"Asla istifayı düşünmüyorum"

Olayların odağındaki isim haline gelen Melih Bulu ise konuyla ilgili sessizliğini bozdu. Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya açıklamalarda bulunan Bulu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna "Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" yanıtını verdi.

"Rektörlük binasının kapılarını bile tuttular"

Bulu sözlerine şu ifadelerle devam etti: "İlk gün ne diyorsam aynısını demeye devam ediyorum Nagehan Hanım. Bakın dün daha önce olmayan bir şey oldu, rektörlük binasının tüm kapılarını tuttular. Benim dışarı çıkmamı engellemeye çalıştılar. Çocuklarla görüşmeyi denedim, onlara aranızdan bir ekip seçin, gelin konuşalım, dedim, kabul etmediler, benim onların yanına gitmemi istediler. Ancak çok kalabalıktı, bunu emniyet ve benim koruma polisim güvenlik açısından riskli buldu, sizi koruyamayız dediler. Sonuçta abluka bitmedi. Defalarca çağrı yapmamıza rağmen bitmedi. Ben eve gidemediğim için polisin müdahalesi şart oldu."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar